Taknemmeligt par til Afghanistan

Kirsten og Alex Pedersen tager til Afghanistan som soldaterhjemsledere.
Ægteparret Kirsten og Alex Pedersen fra Starup vil bruge deres taknemmelighed for livet til glæde for danske soldater i Afghanistan.
I næste uge rejser Kirsten og Alex Pedersen afsted for at blive soldaterhjemsledere. I første omgang er det fem uger som afløsere, men fra februar planlægges et længere ophold i den afghanske ørken.
– Vores eget hjem er blevet lidt kedeligt, når vi ikke længere har børn boende hjemme, mener Alex.
– Derfor vil vi ned og lave hjem for soldaterne i Camp Bastion.
Det bliver Kirstens og Alex’ udgave af at være seniorvolontør, efter at deres tre voksne piger er flyttet hjemmefra. Soldaterhjemmet i Camp Bastion drives af KFUMs Soldatermission, hvor Kirstens søster har arbejdet i over 40 år, så ægteparret ved lidt om, hvad de går ind til. Da Alex selv var soldat i Skive og Oksbøl nød han også godt af KFUMs Soldaterhjem, og var bl.a. med til at samle ind til at bygge KFUMs Soldaterhjem i Skive.

Fra tankstation til traktorimportør

Efter soldatertiden købte ægteparret en tankstation i Starup og greb senere muligheden for at forhandle Fendt traktorer, der dengang var et ukendt traktormærke i Danmark. Gennem de følgende år voksede firmaet flot og i over 25 år har Alex Pedersen været Fendt-importør. Kirsten er uddannet plejehjemsassistent, men har i mange år stået for bogholderiet i familievirksomheden i Starup. Før de stoppede blev virksomheden kåret til ”Årets sociale virksomhed”, fordi de altid har været socialt rummelige.
– Skolevejlederen sendte flere gange nogle vakse drenge over til os, husker Alex. Deres eventyr i erhvervslivet er nu slut, men til gengæld har de nu fået mod på et nyt eventyr i Afghanistan.

Tillid er afgørende

– På KFUMs Soldaterhjem i Camp Bastion håber vi, at vi kan give soldaterne tillid, så de har lyst til at komme på hjemmet, ønsker Alex.
– Herhjemme er vi vant til at snakke om tingene, også hvis der er problemer.
I Afghanistan møder soldaterne livets barske realiteter, og tilliden bliver derfor vigtig kammeraterne imellem. Samtidig håber de kommende soldaterhjemsledere også at der bliver vist dem tillid, og de er parate til at lægge ører og skulder til soldaterne. Samtidig lægger de ikke skjul på deres egen livserfaring.
– Det kan svare sig at have tillid til Kristus. Derfor vil vi gerne give soldaterne et ord med om Jesus for at fortælle dem, at det kan betale sig at have tillid til ham, siger Alex.

Klar til afrejse

Som optakt til turen har de begge været på et militært uge-kursus i Vordingborg.
– Det forskrækker mig ikke, erkender Kirsten,
– men det fortæller mig, at soldaterne kommer ikke sovende til det.
Og de føler sig begge godt gearet til oplevelsen, der også inderholder praktiske gøremål. Soldaterhjemslederne brygger masser af kaffe og bager gerne kager til soldaterne, sompårørende kan bestille på www.kfums-soldatermission.dk.

Kirsten og Alex Pedersen afløser Mette Kristensen og Thea Bräuner-Møller i fem uger i Camp Bastion, mens Mette og Thea er på orlov i Danmark.
Eva