Angreb mod kirker og politi

I byen Abuja i Nigeria er mindst 67 døde og 100 sårede, efter at islamistiske militante angreb kirker og politistationer.
Den militante gruppe, som hedder BokoHar – det betyder ”vestlig undervisning er en synd” – har hævdet, at de stod bag angrebene og lover, at der vil komme flere.
Røde Kors og andre vidner fortæller, at urolighederne begyndte fredag den 4. november, da en bilbombe eksploderede ude foran en bygning brugt som militærkontor og kaserne, hvor rigtig mange sikkerhedsvagter døde. Mange områder, hvor det overvejende er kristne, der bor, blev angrebet.
– Byen er i rent kaos. Mange bomber er eksploderet, og der bliver skudt. Der er stadig brandudveksling blandt angribere og sikkerhedsvagter, hvor angriberne råber ”Allah er stor”, fortæller Isa Jakusko, der bor i byen, til det franske nyhedsbureau AFP.
Efter angrebet har mange af de udsatte prøvet at forlade deres hjem og er begyndt at begrave deres døde pårørende.