Betesda har brug for støtte

Det kristne rehab-center er presset af offentlige omlægninger af misbrugsbehandlingen.30 års erfaring og en succesrate, som er højere end landsgennemsnittet. Det er ikke nok til at få visiteret borgere til Betesda.

Søren Kokkenborg er leder af rehabiliteringcenteret Betesda ved Blåhøj.

Rehabiliteringscenteret Betesda på Karstoft Hede har masser af erfaring, gode kristne værdier og fine tilsynsrapporter. Alligevel har de sidste år været præget af nedskæringer.

Fra 12 til 5 ansatte

– Vores sidste borger på offentlig bevilling var her til januar 2011, siden har vi taget alle ind på frivillig basis. Vores medarbejderstab er skåret ned fra 12 til 5 ansatte, vores budget er svundet ind fra 4,6 mio til 1,9 i år, hvis vi når så højt, fortæller Søren Kokkenborg, som er leder af behandlingscenteret. Samtidig kan han også med taknemmelighed fortælle om et kristent lokalsamfund, der bakker op om organisationen med både frivilligkorps og sponsorerende firmaer. Det er bare ikke helt nok.

Dagtilbud sælger

– Der er sket en holdningsmæssig ændring i kommunerne, så man i dag vælger at fokusere på dagtilbud og de mennesker, som profiterer af det. Samtidig bliver flere tilbudt fri stofadgang. Det er selvfølgelig et spørgsmål om holdninger, men nogle af de mennesker, som har fået hjælp her, ville aldrig være kommet i frihed, hvis de havde fået tilbudt fri herion, konstaterer Søren Kokkenborg og tilføjer:
– Desuden er vi en kristen specialinstitution, og vi oplever, at mange kommuners misbrugsafdelinger prioriterer de lokale kommunale behandlingsinstitutioner.
Søren Kokkenborg mener, at det er vigtigt, at Betesda kan fortsætte med at eksistere, og de fleste dage kan han også holde modet oppe.

Mangler 300.000

– Vi har brug for opbakning fra andre kristne, fordi vi er en professionel institution, som med et skræddersyet discipelskabsprogram hjælper mennesker helt op at stå. Mennesker, som derefter kan nyde godt af et kæmpe netværk af kristne, også når de skal videre i livet.
Betesda mangler omkring 300.000 kr i år, for at det hele hænger sammen.
Læs mere om Betesda og se de fantastiske historier om mennesker, som har fået hjælp på bestesda.dk.