Dramatisk come-back for Per Ørum Jørgensen

Per Ørum Jørgensen gjorde i lørdags et opsigtsvækkende come-back og blev valgt som ny formand for Kristendemokraterne.

Per Ørum Jørgensen

Per Ørum meldte sig for halvandet år siden ind i KD. Han var oprindeligt valgt ind i Folketinget for de Konservative i Holstebro-kredsen. Men efter en dom for alkohol-kørsel opgav han sit medlemsskab af de Konservative og blev løsgænger.
Efter at have været på afvænning og lagt sit liv helt om, kom han i kontakt med KDs formand, Bjarne Hartung, som inviterede ham over i det kristne parti, som derved fik en kærkommen repræsentant i Folketinget.
Ørums taktiske evner var baggrunden for, at KD pludselig fik en masse opmærksomhed i medierne og en periode så ud til at kunne vinde – i det mindste – et kredsmandat i Vestjylland. Men ved folketingsvalget i september i år lykkedes det alligevel ikke KD at komme ind.

Formand ja – nej – jo!

Umiddelbart forud for valgdagen havde Per Ørum meldt sig som kandidat til formandsposten efter Bjarne Hartung, der kort efter meddelte, at han ville gå af på landsmødet.
Da fristen udløb dagen efter folketingsvalget, nåede andre kandidater ikke at melde sig, og Per Ørum var således selvskreven som ny formand.
Men mindre end en uge senere meddelte Per Ørum, at han alligevel ikke så sig i stand til at samle partiet. En beslutning, som nok især skyldtes skuffelsen og udmattelsen ovenpå den meget anstrengende valgkamp. Han meddelte, at han ville trække sig fra alle poster og slutte med at aflægge beretning på landsmødet.
Nu blev der så indkaldt til ekstra-ordinært landsmøde, da fristen for kandidater var overskredet, og man ikke havde andre. I løbet af de kommende uger dukkede der nu i alt fem nye kandidater op. En trak sig dog igen. Det var nu ventet, at den kun 33-årige lærer, Peter Høst fra Århus, ville blive valgt som ny landsformand.
Men Per Ørum er en overraskelsernes mand.
Kun 48 timer for landsmødet, meddelte han, at han alligevel ville stille op. Da der var tale om et ekstraordinært landsmøde kunne dette lade sig gøre.
Per Ørum havde nu slikket sårene efter valgkampen og hvilet ud og følte sig igen klar til kamp for det lille parti, som er blevet en hjertesag for ham.
Den overraskende meddelelse førte til en del uro i rækkerne. En af de tilbageværende fire kandidater, Kirsten Hasberg, trak sig således både som kandidat og meldte sig ud af partiet. De øvrige tre stillede dog op.
På landsmødet viste det sig snart, at Per Ørum med sin parlamentariske erfaring fremstod som en mere overbevisende og sikker kandidat. Han vandt derfor afstemningen allerede i første runde ved at få 116 af 206 delegeredes stemmer.
Ørum vil nu arbejde for KD for den løn, han får som ”ventepenge” fra Folketinget i to år.
Ørum er oprindelig uddannet som salgsmedarbejder i Intersport, og avancerede til sportschef i TVDanmark, afdelingsleder i Freestyle Media og salgschef i Vermøgruppen, før han kom i Folketinget i 2005.
Henri Nissen