Dagligt brød

Bodil Sangill giver med sin nye novellesamling læseren Noget at tygge på – velbekomme!
Med afsæt i bibelske beretninger møder vi gennem 10 noveller en flok hverdagsduelige kvinder, der med udgangspunkt i deres familie kæmper for det daglige brød. Kvinderne er alle unavngivne, men fælles for dem er, at vi møder dem med deres tro, tvivl og handlekraft.
Novelle for novelle bliver fortællingerne fra Bibelen levendegjort, og det kommer til at stå lysende klart, at det daglige brød er mere end det, der kan puttes i munden. Der er stof til refleksion – altså noget at tygge på. Det centrale i samtlige noveller er brødet, og en orientalsk forståelse af brug og nødvendighed af brød ligger som grundlæggende tone novellesamlingen igennem.
Læseoplevelsen svingede lidt, men flere steder er det lykkedes forfatteren at gøre brug af sproget, så det bliver spændende og levende. Som fx: ”Jeg stikker hånden ned i sækken. Lader kernerne risle mellem fingrene. Beholder en håndfuld. Ikke for stor og ikke for lille. Knugende om min fangst lister jeg tilbage gennem nattemørket og finder mit leje.”
Hver novelle indledes med et billede af brødet, som er brugt som illustration på bogens omslag. Her mestrer forfatteren på få linjer at få læseren ind i essensen af novellens budskab.
En voksenbog, måske mest for den modne kvinde.

Bodil Sangill:
Noget at tygge på
– Novelle-samling
181 sider
249,95 kr.
Lohse