Moderne rock og smuk poesi

Switchfoot er på gaden igen med et nyt album, Vice Verses.
De er efterhånden ved at være et rutineret band, og man kunne frygte, at de ikke evnede at forny sig og lave et album, der er up to date, man kunne frygte, at de ville hvile på tidligere succeser som fx 2,6 millioner solgte eksemplarer af deres album The Beautiful Letdown (2003) eller deres Grammy award, som de modtog i 2011 for Best Rock Gospel Album med albummet Hello Hurricane.
Men Switchfoot leverer et kvalitetsalbum til sine fans og til den kristne musikscene generelt. Numrene er originale og med stor variation. Men albummet er først og fremmest et rockalbum med både vilde og gode stille ”rock”-numre.
Det, jeg kommer til at huske albummet for, er nogle megafede moderne klassiske rock-numre. Fx. Dark Houses som har en fantisk intro, hvor de første 15 sek. er ren elguitar-magi . Til dette album har jeg virkelig savnet et ordentligt anlæg med nogle kæmpe højtalere, hvor musikken kunne komme til sin ret…

Switchfoot kan andet end at lave god lyd. Albummet er vokalmæssigt også meget varieret, så jeg kan hører det mange gange uden at blive træt af det. Jeg har set mig sur på et nummer eller to, men så er det dejligt, at hele albummet ikke lyder ens. Deres tekster er både dybe, poetiske og godt sunget.
Indholdsmæssigt er deres tekster eftertænksomme og kristne budskaber uden at være prædikende. Bandet lægger ikke skjul på, hvad de tror på, men de råber det heller ikke ud fra hustagene, og det fungerer faktisk godt til dette album.
Hvis du er en Switchfoot-fan, så er dette album bestemt et, du burde købe til samlingen, og hvis du gerne vil have et godt gennemarbejdet kristent rockalbum med stor variation, så er dette album også et godt bud.
Karsten