Morgenandagt på det digitale net

1. november mistede DR retten til at sende fra den frekvens, P2 har ligget på.Den 1. november mistede DR retten til at sende på den FM-frekvens, hvor P2 ellers har sendt fra.

I mere end 80 år har DR sendt morgenandagt fra Københavns Domkirke.

Det betyder, at P1 og P2 nu deler frekvens på FM-båndet, hvor P1 sender i dagtimerne og P2 i aftentimerne.
For morgenandagten betyder det, at den nu skal findes på det digital net. For at høre P1 og P2 døgnet rundt skal man lytte til kanalerne som digital radio på fx en DAB-radio eller på computeren med DRs Netplayer.
På FM sender P1 kl. 06-18 på hverdage, 08-18 på lørdage og kl. 09.54 på søndage. P2 sender derfor kl. 18-06 på FM på hverdage, 18-08 på lørdage og 18-09.54 på søndage.

Morgenandagt på DR2

Har man ikke adgang til det digitale net, skal man dog ikke fortvivle. Morgenandagten ligger også som et lydspor på DR2. Med andre ord kan man blot tænde for sit TV for at høre morgenandagten fra Københavns Domkirke.
Det vil samtidig være muligt at følge med i de tekster og salmer, som bruges undervejs i andagten. De ingår i en vekselvirkning med billeder fra Københavns Domkirke og et indslag eller to med værker af en dansk billedkunstner.

KLF, Kirke og Medier er tilfredse med, at de kirkelige udsendelser er bevaret, men beklager, at morgenandagten er flyttet til det digitale net. De opfordrer lyttere og medlemmer til at udtrykke deres mening direkte til Danmarks Radio eller til KLF, Kirke og Medier.
Lisbeth