Tobias stopper som træner

Tobias Ambs-Thomsen har været
en engageret træner for spillerne i
FC Udfordringen – nu skal han være far.

Hvem tager Udfordringen op?

Efter fire år som cheftræner for FC Udfordringen stopper Tobias Ambs-Thomsen, når året løber ud.
Det har været fire spændende år med flere op- end nedture.
Nu leder klubben med lys og lygte efter en, der kan udvikle holdet og klubben videre.
I den forbindelse har vi talt med FC Udfordringens formand, Jonas Weinkouff Hansen, om klubbens for- og fremtid og ikke mindst ønsker for den nye træner.
„Nogle tænkte måske det var en stor chance vi tog, da Tobias blev træner for os“. Sådan starter Jonas Weinkouff Hansen samtalen om den nye træner. ”Han havde godt nok spillet på højere niveau, men han havde jo stort set ingen trænererfaring overhovedet. Men det, vi valgte ham for, var heller ikke hans fodboldviden, men hans vilje, og ikke mindst hans passion, for både fodbold og Gud. Det fodboldfaglige har han så lært hen af vejen gennem de kurser, vi har sendt ham på, og det er en øvelse, vi ikke har noget imod at gentage.”

Kristent fællesskab

At prioritere de kristne værdier over de sportslige viste sig at være en rigtig god ide. Igennem de sidste fire år har fællesskabet og en stor entusiasme båret medlemstallet frem i klubben. Netop fællesskabet har også været nøglen til de mange sportslige resultater. FC Udfordringen har siden Tobias blev træner kunne skrive fire oprykninger på CV’et.
„Klubben har udviklet sig lige så meget indadtil som udadtil. De sidste fire år er vi vokset fra 25 til 80 aktive spillere. Vores klub er blevet styrket gennem netværksgruppen og vores fælles projekter som fx velgørenhedsauktionerne og træningslejrene.

Mere end et trænerjob

Den store udvikling i klubben betyder jo også, at vores nye træner har meget bedre støtte, end da Tobias fx startede. Vi har en trænerstab på fire trænere ud over vores cheftræner. Vi har et super godt hold der ligger godt til i serie 2, selv om de er oprykkere. Vi har fået kunstbanetider og alt, hvad man ellers kan ønske sig som træner”.
Men selv om der har været flere trænere, der har henvendt sig angående jobbet, er stilligen stadig ikke besat.
„Det er rigtigt, at vi har fået et par følere fra andre trænere, der har hørt om klubben, vores hold og vores situation. Men vi vil virkelig gerne have en træner, der har Gud med i sit liv, og den mand eller kvinde har vi ikke fundet endnu. Men hvis han læser det her og har mod på det, skal han være hjertelig velkommen til at ringe til mig. Vores telefonnummer står på fcudfordringen.dk.
Vi forlader Jonas Weinkouff igen. Klokken nærmer sig nemlig kamptid, og som altid står der vigtige point på spil.
Samuel