Ny eksplosion i Mellemøsten – fingeren peger mod Israel

En ny mystisk eksplosion har fundet sted i Mellemøsten, denne gang i et Hizbollah militæranlæg nær Tyr i det sydlige Libanon, blot 13 dage efter, at der var en sprængning på den iranske Revolutionære Gardes militærbase i Bidganeh, hvorved 17 personer blev dræbt.Fra eksplosionen i Libanon meldes ikke om dræbte, men episoden er hyllet i mystik, som forstærkes af, at Hizbollah har afspærret området.

Ved begge eksplosioner er der rettet en finger mod Israel som ansvarlig, men ingen israelsk talsmand har ønsket at udtale sig om denne mulighed.

Meddelelsen om eksplosionen i Libanon blev først offentliggjort af Beirut-avisen “Daily Star”, som citerede en lokal kilde for, at sprængningen fandt sted i et Hizbollah våbenlager.

En libanesisk sikkerhedskilde har afvist at udtale sig om den mulige årsag til eksplosionen – og henviser til, at området er afspærret.

Hisbollah benægter, at eksplosionen fandt sted i et våbendepot, ifølge “Now Libanon”-websitet.

Den libaneisiske hær udtaler, at eksplosionen “måske var forårsaget af en landmine eller en klyngebombe efterladt af israelsk militær”.

Israelsk drone?
En amerikansk blogger ved navn Richard Silverstein påstår imidlertid, at Israel står bag esplosionen i Libanon, og at det israelske militær har spillet Hizbollah et puds ved forsætligt at sende en drone med en luremine ned mod jorden. Han citerer en israelsk kilde for at sige, at da dronen blev bragt til stort våbendepot, detonerede det israelske militære efterretningsvæsen dronen og forårsagede en massiv eksplosion.

Sprængningen fandt sted i et område, der er under kontrol af FN-styrken UNIFIL. Ifølge FN-resolution nr. 1701, der blev vedtaget ved afslutningen af den anden Libanon krig, er det forbudt at oplagre våben i området. Et UNIFIL team ventes nu at ville foretage en undersøgelse af eksplosionen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: