Therese og Daniels Goings: – Tag med os på OL-outreach

Sådan lyder tilbuddet til de unge, som tager med på Ungdom med Opgaves nye ungdomslejr i Fjellerup næste sommer.Bare 4000 kroner. For de penge kan interesserede unge få en uges lejr og en uges outreach til London under de Olympiske lege.

Det unge ægtepar Daniel og Therese Goings er begejstrede over den nye lejr og spændt på at se, hvor mange deltagere, der bliver.

Theresa og Daniel Goings er selv begejstrede. Både for outreachmuligheden, men også for at der i det hele taget bliver en lejr for de unge.

Der manglede noget

– Der er mange, som er kommet på Ungdom Med Opgaves familielejr på Fjellerup, der har oplevet, at der ikke rigtig var noget tilbud længere, når man bevægede sig ud over teenageårene. Det vil vi nu ændre på, fortæller Therese.
Therese og Daniel står for både lejren og outreachen. De er midt i tyverne og inviterer alle mellem 17 og 30 til at være en del af lejren. Det eneste som kræves er, at deltagerne enten er kristne eller i hvert fald åbne for kristendommen.
Outreachen bliver forbundet til YWAM Megacities outreach. Hvert år vælger de en storby, som de sender teams til hele året rundt, og dette år har de særligt fokus på London. Derfor var det også naturligt for Therese og Daniel at koble lejren på det projekt.

Træning og fællesskab

For de unge som tilmelder sig vil der i første uge være mulighed for at være med i det almindelige mødeprogram på Fjellerup og derudover have deres eget sociale fællesskab. Lejrdeltagerne står desuden for en café, som har to formål. For det første kommer den til at tjene penge ind til London-turen, og for det andet giver den deltagerne mulighed for at prøve kræfter med at tjene og gøre noget for andre, før det bliver alvor i London.
Londonturen forventer ægteparret sig meget af. De er selv ved at spare op, så de kan komme på Discipel Trænings Skole (DTS) i UMO-regi, og her er outreachen en vigtig del af opholdet.
– Vi vil med outreachen på lejren gerne inspirere deltagerne til at tage en DTS på et tidspunkt. Men det allervigtigste er, at vi viser de unge, at troen og livet med Gud ikke bare gælder for vores eget liv, men er noget vi skal dele ud af. At de får en brand for at fortælle om den tro til andre, forklarer Therese. Hun var selv med sine forældre på outreach, da hun var 14, og det har sat sit præg på hendes liv i dag.

Overskrid grænsen

– Nogle kan måske være skræmte over at gå over den grænse det er at fortælle andre om tro, men vi kommer til at snakke om det på lejren og snakke om, hvorfor det er så vigtigt at gøre det, forklarer Therese.
Under opholdet i London skal outreachteamet overnatte i en kirke, og YWAM Megacities forbinder dem til de forskellige projekter i London. Der vil også være mulighed for at bruge de specifikke talenter, som den enkelte deltager kommer med.
Therese og Daniel regner også med, at lejren skal fortsætte fremover, men de kan ikke garantere, at den kommer til at byde på London igen.
– Vi skal jo tænke på omkostningerne, så man kunne godt forestille sig en indenlandsk outreach eller måske at tage til Sverige eller Tyskland.
Hvis man er interesseret i det nye lejrkoncept – og især i outreachen – er det bare med at slå til. På grund af OL vil færgeselskabet nemlig gerne snart vide, hvor mange der skal sejle over Vesterhavet.
For mere information og tilmelding brug www.umo.dk.