Jul i Honduras

At holde jul med familien er skønt, men det var en kæmpemæssig oplevelse, da jeg sidste år holdt jul i Honduras på børnehjemmet Emmanuel sammen med 480 børn!
De to første spørgsmål, man får, når man ankommer som volontør på børnehjemmet er: Hvor længe bliver du, og er du her til jul?
Som jul mange andre steder, så er jul på børnehjemmet Emmanuel noget stort. Normalt modtager Emmanuel én container om måneden fra sponsorer i USA, men op til jul modtager de fem containere, og disse containere er propfulde. Al pladsen er udnyttet, og alle steder hvor der har været et lille lufthul, er der proppet en pakke moonpies (kager) ind. Da vi modtog den sidste container, var alle i kirke. Denne gudstjeneste blev meget kort, for da det pludseligt blev annonceret, at containeren var kommet, lød der en skrigen og hvinen fra salen. Børnene var godt klar over, at det var julegaverne, der lige var ankommet.

Endelig kom dagen, hvor alle skulle samles til frokost ude foran de store pigers spisesal. Alle 480 børn var spændt mødt op sammen med hele staben, volontørerne, familiemedlemmer til volontører og stab og ikke mindst et amerikansk team, som stod for at lave al maden.
Det var så stort at opleve alle børnene samlet, stemningen, de glade smil og ikke mindst spise den lækre mad, som blev serveret. Efter nogle sange og en velfortjent middag samledes vi alle i kirken til den årlige uddeling af gaver. Selve uddelingen af gaver tog ca. 3 timer, og når et barn havde modtaget sine gaver, måtte det pænt vente med at åbne til alle de andre havde fået deres. Da så alle gaverne var delt ud, talte David (lederen af børnehjemmet) til tre, og så fløj det ellers om os med gavepapir og glade udbrud. Sikken et øjeblik at opleve!
Det var en lang dag for alle, og børnene var meget trætte, da de blev lagt i seng, men det var virkelig det hele værd at se alle de glade smil og høre de begejstrede udbrud over indholdet af gaverne.
Jeg håber, at alle børn i Danmark får en lige så glædelig jul.
Af Cathrine Sørensen
Udsendt som volontør af Impact