Hele årets julealbum

Et julealbum, der kan holde hele året. Det lyder for utroligt, og jeg kan heller ikke love det. Men jeg er bare ikke sikker på, at jeg kan undvære ”Endurance in Christmastime” i 11 måneder.
Endurance in Christmastime er Hymns from Ninevehs andet album på et år. Her har Jonas H. Pedersen og hans Hymn-band tilføjet syv sange til den jule-ep de udgav forrige år.
Det er et utraditionelt julealbum. Lyden og vokalen minder på mange måde om lyden på deres første cd. Hymns From Nineveh har deres helt egen lyd, både hvad angår vokal og musik. Og det er det een af de mange ting, der gør dem til så spændende et bekendtskab.
Jeg har været så privilegeret at have albummet i ca. 3 uger, før jeg skulle skrive en anmeldelse, og det er jeg taknemmelig for. Da jeg hørte albummet første gang, syntes jeg ikke, det tiltalte mig så meget, og det var ikke så ”julet”! Men jo flere gange jeg hører det, jo mere afvekslende og julet bliver albummet.
Teksterne på albummet er dybe og føles ægte, og en del af dem tager udgangspunkt i, hvor svær juletiden kan være for mange mennesker. Da jeg først læste om albummet og hørte, at det var en del af hans ”mål” med cd’en, forekom det mig som en lidt skæv tilgang til det glade julebudskab. Men heldigvis stopper han ikke der, han forkynder også det håb, som julens budskab indeholder, midt ind i smerten. At han tager udgangspunkt i menneskers ægte liv gør, at hans julebudskab virker autentisk. Jonas H. Petersen forstår også at skrive tekster, som både har dybde, poesi og humor.
Musikalsk må jeg tage hatten af for Jonas og co. Selvom lyden er genkendelig, er cd’en langt fra ensformig, og den kan derfor køre på repeat overraskende længe, uden at man bliver træt af den.
Karsten J. Jørgensen