Min jul

Udfordringen spørger i adventstiden forskellige kendte kristne danskere om deres jul.I denne uge er Else-Marie Hansen i den varme julestol. Hun er sammen med sin mand Johannes Hansen præst i Apostolsk Kirke i Aalborg. Desuden er hun en kendt prædikant.
Hvad betyder julen for dig?
Den betyder mange ting. Overordnet handler det om, at Jesus kom. Men for mig er det også en stor del af sagen, at man lader alt andet gå sin gang, mens man i ro og mag tager sig tid til at hygge med familien omkring jul.

Hvad er dit bedste barndomsminde omkring julen?
Jeg tror, det er den forventning, der var, når mine bedsteforældre kom helt fra Mors til Vejle, og vi skulle hente dem ved toget tidligt julemorgen.

Hvad gør du for, at julen i jeres liv kommer til at handle om Jesus?
Hvis grundstemningen i et hjem er Jesus, er der ikke så stor forskel på hverdag og jul. Men ellers har jeg jo hængt engle op og fortalt børnene Bibelens julehistorier, da de var små. Jeg tror også, jeg har påpeget, at julen ikke handler om gaver, men om Jesus.

Hvad er din yndlingsjulepynt?
Det er nok mine juledekorationer på rødder, som jeg har fundet i skoven. Jeg synes, de pynter helt vildt i stuen.

Hvad er din yndlingsjulespise?
Jeg er til al mad. Både farseret kalkun og and er godt. Men barndommens julegås står i et helt særligt skær. Mine forældre holdt en udvidet jul, hvor en ældre ungkarl fra landet altid kom med gåsen hver eneste jul.

Hvad er din yndlingsjulesalme?
Jeg er rigtig glad for både ”En rose så jeg skyde” og ”Den yndigste rose er funden”. De er noget af det smukkeste lyrisk, og deres tekster rammer i hjertet.

Hvornår begynder I at pynte til jul i jeres hjem?
Når jeg har tid og har fået gjort hovedrent, så det bliver ikke altid så tidligt. Til gengæld kan det godt blive hængende lidt efter jul, fordi det er så hyggeligt.
Eva