Udfordringen-serie om kærlighed – nu som bog

Kernen i kristendommen er kærlighed. Kresten Sangill Holmsgaards nye bog ’Elsk’ forklarer, hvad Guds kærlighed er, og hvordan den virker i os, så vi også kan elske. Kresten Sangill Holmsgaard har skrevet en bog om selve grundlaget i vores tro – kærligheden.
Og som sådan er der ingen nye åbenbaringer. Til gengæld får man en både grundig, let forståelig og levende gennemgang af Guds kærlighed til mennesket og hans forventninger, når man tager imod denne kærlighed.
Bogen starter med at beskrive frelsen. Hvem er Gud, hvordan ser han på os, og hvordan kan Guds kælighed forandre vores liv. Derefter tager forfatteren fat på, hvordan og hvorfor Gud forventer, at vi skal elske vores næste. Den sidste del af bogen fortæller, hvordan det er muligt at blive ved med at elske uden at løbe tør for kærlighed.
Bogen er skrevet med en rigtig god blanding af bibelske begrundelser og personlig erfaring. Eksemplerne fra forfatterens eget liv gør budskabet levende og let at gribe. Guds kærlighed til den enkelte gennemgåes på en måde, som gør, at man er klar til også at se kærlighedens krav i øjnene.

Gå en ekstra mil

Bogen berører også et interessant emne om at sætte grænser, for som forfatteren skriver: ”At gå en ekstra mil betyder ikke, at du er tvunget til at gøre alt, hvad andre vil have dig til, men at du, ud fra det overskud, Guds kærlighed giver dig, har kræfter til at vise mennesker ekstra nåde og gøre godt imod dem, selv når de ikke behandler dig pænt.”
Efter hvert kapitel er der oplæg til studie og refleksion.

Formålet er at hjælpe dig til at modtage, forstå og leve den kærlighed ud, som Gud viste os, da han gav sin Søn. Det handler om at søge dybere ind i den kærlighed, som vi allerede har modtaget lidt af, blive bedre til at forstå den, tage imod den og give den videre, siger forfatteren i forordet.
Med sit grundlæggende budskab og levende undervisning er bogen særdeles velegnet til unge og nye i troen. Men den kan også med stor fordel læses af andre, som har brug for at blive mindet om Guds kærlighed til og i os.
Nogle af kapitlerne i forkortet form har været bragt i Udfordringen. Her får man hele undervisningen.
Lisbeth

Elsk!
Kresten Sangill Holmsgaard
RoadToZion Publ. 2011
99,95 kr
Forhandler: Hosianna.dk