Bibelen – årets mest solgte bog i Norge

En ny norsk bibeloversættelse hitter i Norge og har overgået bøger af forfattere som Lisa Marklund og Jan Guillou på den norske bestsellerliste.
Den ”nye” Bibel udkom i midten af oktober og er den første norske oversættelse af Bibelen i 30 år. Den har toppet bestsellerlisten næsten hver uge siden udgivelsen.

Kæmpe succes

Lagerleder i Bibelselskapet, Ole B. Sanengen tager de nye bibeler i øjesyn.

– Vi havde kun trykt 25.000 til at starte med, og troede, at de ville række seks til ni måneder, men fra Bibelen blev lanceret i midten af ​​oktober og til udgangen af ​​året, er der blevet solgt 79.000 eksemplarer. Det er bare utroligt, siger Stine Smemo Strachan, der har arbejdedet på projektet i det norske Bibelselskab og fortsætter:
”Det er lidt ironisk at se, da indholdet jo har været tilgængeligt i lang tid.”
Den nye populære oversættelse bringer dermed det samlede antal solgte bibeler op på over 100.000 i 2011.

Terrorangrebet og massakren i Utøya

Der er flere diskussioner om, hvorvidt sidste års mord i Utøya og Oslo skal ses som en årsag til det rekordstore salg af Bibelen. I følge Stine Smemo Strachan skal succesen dog ”tilskrives det faktum, at offentliggørelsen ses som en kulturel begivenhed,” og at Bibelen er blevet lettere at læse.
Hvorimod Trond Blindheim, der er rektor ved Markedshøjskolen i Norge, tillægger kirkens indsats efter 22. juli en betydelig rolle for salgstallene:
– I dagene efter bombeangrebet i Oslo og massakren på Utøya var kirkens hovedbudskab netop Jesus’ ’slogan’ Elsk din næste.
Pia