5000 kr. i overvægt

Lige nu er jeg i Afrika for at hjælpe nogle kristne med at få en radiostation op at køre. Det er ikke så let, når man bor ude i bushen, omgivet af skove, vilde dyr og dårlige veje, som her i Mayo Rey.
På denne tur havde jeg antennen med. Det er ikke en lille stueantenne, men fire tykke T-dipoler i metal, foruden tilbehør og 75 meter meget tykt specialkabel, som ikke kan købes i Afrika.
Jeg havde på forhånd bestilt ekstra bagage, 3 x 23 kg. Og jeg havde fået lovning på at kunne bestille endnu 23 kg 30 timer før afgang. Det var et helt detektivarbejde bare at få fat i et rigtigt menneske på internetsiderne, som kunne rådgive. Men til sidst fik jeg da fat i et menneske ved at ringe til et norsk nummer og blive omstillet til Indien eller Spanien! Desværre havde den flinke dame ikke ret i sine råd…
I lufthavnen i Hamborg fik jeg nemlig besked på, at bagagen højst må være 158 cm. Det havde jeg også overholdt. Så den tyske kontrollør og jeg havde en del gespräche. I sådan en situation gælder det om at vise respekt for fagfolk, og ham her pointerede da også, at han havde arbejdet med bagage i 15 år. Så jeg skulle nok ikke belære ham om reglerne.
Men jeg fandt en udskrift frem fra min timelange fragt-research. Her stod klart og tydeligt, at overstørrelse var ”over 158 cm”. Og mine antenner var jo kortere.
Ja, sagde han lidt træt. Din antenne er 120 cm på den ene led og 60 cm på den anden. Altså i alt over 158 cm.
Ach so…, svarede jeg en smule überrascht, mens jeg fandt mit Visakort frem og betalte 5.000 kr. i overvægt.
Tyskeren og jeg blev helt gode venner til sidst. Han fortalte mig, at den slags metal geräthe ikke kunne regnes som hverken håndbagage eller almindelig bagage. Det var gods. Cargo. Men nu lod han mig slippe.
Det var jeg glad for, for den sidste gods-pris, jeg fik oplyst hos DHL var 21.000 kr. Og det tager et halvt år om at komme helt frem til bushen – hvis det da nogensinde kommer frem.
Men nu er min antenne med stort besvær kommet frem. Og nu kan folk høre de gode nyheder i de små hytter ude i bushen. For mange vil det betyde, at de får et helt nyt liv MED en levende kristen tro. Troen vil løfte dem ud af håbløsheden, okkultismen, frygten. Og engang skal vi møde disse kære mennesker i evigheden.

Af redaktør Henri Nissen