Mandeltræet blomstrer – nu er våren så sagte på vej

Det var under nul i Jerusalem i nat med rimfrost på bilvinduer, men mandeltræet blomstrer nu og varsler om, at våren er på vej – ganske sagte.Der forestår stadig et par vintermåneder, men det går fremad mod de lysere og varmere tider.

Dette naturbillede er mandeltræet med til at skabe. Nu og da blomstrer træet allerede i slutningen af december, men iår skete det først i midten af januar.

Et af de første mandeltræer i blomst i Jerusalem er stort træ, der vokser nær kibbutz Ramat Rahels (“Rakels Høj”s) parkeringsplads i udkanten af byen. Der står træet i al sin pragt, med dets snehvide blomster mod den azurblå himmel.

Flere bilister gik ud af deres køretøjer for at se næmere på dette naturens under.

I løbet af de næste dage vil mandeltræet stå i fuld blomst mange steder i Jerusalem – i botaniske haver, i parker, i skovene og ved vejkanter på Tel Aviv-Jerusalem motorvejen.

Mandelen var en af Israels udvalgte frugter, som Jakob sendte til Egyptens herskere. Frugten er dunblød, saftig, sød – og smuk.

Den er eftertragtet, og efterspørgslen er stor. De steder, hvor mandelen dyrkes kommercilt, udvides produktionen jævnligt, mens andre frugttræer stadig står med bare grene, er mandeltræet tidligt ude med sit budskab om, at det nok snart bliver vår.

Men man skal skynde sig, hvis man vil se denne vårbebuder. Træets blomstringstid er blot 2-3 uger. Så er det slut. For i år.


Artiklen fortsætter efter annoncen: