Fanger synger ægte med håb

Der er mange programmer i fjernsynet, som handler om at kunne præstere rigtigt. At kunne se godt ud, at kunne synge flot, at kunne sælge sig selv eller levere et budskab tilpas præcist, uden at det kan bruges imod dig igen. Senest er programmet ”Voice – Danmarks største stemme” – et af disse programmer, hvor det handler om at kunne imponere blot med sin stemme.

Sangerne i fangekoret fra Vridsløselille ville ikke vinde programmet Voice, de synger simpelthen ikke godt nok. Men kom der i stedet et program som hed Heart, hvor præmissen var at have noget på hjerte, ville disse mennesker nå langt i konkurrencen. Her er nogle mennesker, som netop har noget på hjerte. De har historier at fortælle, oplevelser at dele og erfaringer at blive klogere af. Historier om et liv, der ikke er som man drømmer om, om brudte løfter og knuste drømme, men også om et håb og et lys, som skinner i mørket, uanset på hvilken side af murene skyggerne findes.

Teksterne på CD’en indefra er skrevet af de indsatte selv og bliver leveret med indlevelse, som man bliver berørt af, mest fordi der ikke bliver sunget floskler eller ligegyldig poesi, men virkelig smerte og et virkeligt håb.
Det er snart en del år siden, jeg havde fornøjelsen af at høre koret til en af deres mange koncerter. Fornemmelsen af at musikken og budskabet i sangene gør en forskel i menneskers liv, er det, som bærer denne CD og de koncerter, koret giver. Hvor er det godt, budskabet om, at Jesus er det, som kan give en ny start, uanset om det er for første eller tusinde gang. Musikken bruges til at kommunikere dette budskab, og det virker helt naturligt på ”Indefra”. Musikken er varieret, og der er flere genrer repræsenteret på CD’en, og det giver en friskhed og en lyst til at høre, hvordan det næste nummer lyder.
Torben Schmidt