Hvad tænker du?

Engang, når man spurgte folk, hvad de mente om noget, sagde man: ”Hvad synes du?” I dag siger mange i stedet for: ”Hvad tænker du?”
Jeg ved ikke om det skyldes, at det er blevet upopulært at have en klar holdning til noget. Måske skyldes det frygten for at støde andre mennesker. Jeg ved det ikke, men det er egentlig heller ikke det, der ligger mig på hjerte.
Her i avisen kan man jævnligt læse om mennesker, som har oplevet Gud på en eller anden måde. Du kan fx læse om Mathias i artiklen til venstre. Hvis du har været kristen i lige så lang tid, som jeg har, så har du sikkert hørt mange af sådanne historier. Det er opmuntrende at høre, synes jeg.

Jeg kan godt lide sangeren Bob Dylan. Han er jo en gammel mand efterhånden, men jeg kan godt lide hans musik. Han har en sang, som starter sådan:
”Gonna change my way of thinking
Make myself a different set of rules
Gonna change my way of thinking
Make myself a different set of rules
Change my way of thinking.”

De seneste år er jeg blevet opmærksom på, at når Gud lader os opleve hans indgriben i vores liv, så er der en grund til det. Selvfølgelig skyldes det, at Gud er vores far, og at han ønsker det bedste for os. Men der er også en anden vigtig grund.
Jeg tror, at Gud forventer, at vi ændrer, hvordan vi tænker. Da Jesus levede på jorden, var det budskab, han sagde allermest: ”Omvend jer, for Guds rige er nær”. I Bibelen på hverdagsdansk står der: ”Ændr jeres indstilling, for Guds rige er nær”. Tænk på en ny måde, altså.
Der foregår hele tiden en kamp om, hvordan vi ser verden. Om hvad vi tænker – og mener. Jesus siger, vi skal ændre den måde, vi tænker på. Hvorfor? Fordi Guds rige er nær. Hvad betyder det, at Guds rige er nær? Det betyder, at vi kan gøre det samme, som Jesus gjorde. Det er tilgængeligt pga. korset, og fordi vi har fået Helligånden.

Vi skal lade vores egne og andres overnaturlige oplevelser ændre den måde vi tænker på. Når jeg fx oplever, at nogen bliver helbredt, så skal jeg tænke: ”Aha, der skete noget her, som er uforklarligt med ’verdens briller’. Men det passer til gengæld med Jesus’ måde at se verden på. Næste gang nogle er syge, så vil jeg bede om helbredelse”. Jesus kom for at vise os, hvordan vi skulle leve. Hvis vi alle begynder at tænke og handle som Jesus gjorde, så ændrer vi verden – og hurtigt endda!
Har du tænkt på det?