Læsernes engle-oplevelser

I uge 52 kunne man læse om engle og engleoplevelser. Her kommer to af de engleoplevelser, som læserne har indsendt til Udfordringen.

En engel lyste

Jeg var i mit livs nedtur/optur, lå opgivende i min seng, hvor jeg var ved at falde i søvn.
Jeg blev ligesom revet med i en trummel og tænkte, det var ligesom mit liv. Et kæmpe kaos af forvirring. En stak blandede rodede farver, som jeg ligesom kørte rundt indeni. Og pludselig midt i det hele kom en engel og lagde alle farverne på plads, og den lyste med fred, glæde og harmoni. Det var en meget stærk oplevelse for mig. Jeg var på det tidspunkt lige begyndt at komme til samtaler hos præsten i den kirke, jeg kommer i, og præsten bad også for mig.
Var i gang med et KIK-kursus og husker, at jeg ville gerne prøve at male billedet for min præst. Det lykkedes ikke særlig godt. Men der er kommet noget godt ud af det alligevel.
Lena Ramling

Engle hjalp ved ulykke

Det var den d. 13. april 1993. Vi var på vej til et stævne i Århus. En af vores sønner kørte.
Han havde netop købt en bil for sine feriepenge. Få kilometer før Århus drejede han pludselig til venstre i et kryds, hvilket jeg ikke forstod, da vi skulle lige ud et stykke vej endnu. Da fik jeg øje på en ”raket” fra højre. Så var det forståeligt, at han drejede af, så de to biler kunne møde hinanden på skrå.
I det samme bragede den anden bil ind i min søns bil. Det var et af de meget sjældne tilfælde, hvor lyset skifter for hurtigt. For at undgå sammenstødet trådte den anden fører på bremsen. Men bremsen og speeder er jo naboer. I panik havde føreren trådt den forkerte pedal i bund for at undgå sammenstødet. Og med speederen i bund forsøgte han at køre igennem min søns bil. Jeg blev presset hårdt sammen på bagsædet.
Der kom en mærkelig fornemmelse ved hjertet. Er det døden? Ja, det er det vist. ”Nej, Gud! Ikke endnu. Der er meget, jeg ikke har nået endnu. Du må give mig lidt tid endnu.”
Øjeblikkelig blev de to biler med stor kraft rykket fra hinanden og slynget til hver sin side i krydset, så jeg kunne leve. ”Engle udsendes til hjælp for dem, som skal arve frelse,” Heb. 1:14.
Det bønnesvar må have været afsendt, før jeg nåede at bede. Esajas 65:24.
Glansbilledeengle er små nuttede putoer, som nok er inspirerede af kirkekunsten. Men det var hverken juletræsengle eller små nuttede putoer, der klarede den opgave. Det har været engle i en anden størrelsesorden.
Jens Peter Lauge Giversen