Nepaleser: Flere i Nepal bliver kristne

Flere nepalesere bliver kristne, når de oplever Guds mirakler, selvom de risikerer at blive udstødt af familien, fortæller kristen nepaleser. Men kristnes situation i Nepal er blevet bedre.Blot en halv procent er kristne i Nepal, hvor de kristne risikerer at blive udstødt af familien, hvis de konverterer. Det fortæller Jason, en kristen nepaleser, der nu bor i USA, hvor han studerer til apoteker. Han kender de kristnes vilkår i landet godt og ved, at det kan være svært at leve som kristen nepaleser.

Det er svært at leve som kristen i Nepal. Men i følge Jason bliver deres situation bedre i takt med, at flere omvendes.

– Jeg tænker, at situationen i landet er bedre nu; for år tilbage var kristne mere forfulgte for deres tro. Især oppe i bjergene… hvis en person accepterer en kristen der, kan man risikere, at familien smider personen ud af huset, anklaget for ikke at opfylde familietraditionerne.

Oplevede du eller nogen i din familie forfølgelse for jeres tro?
– Nej, fordi vi blev kristne på samme tid for cirka 15 år siden. Men hvis en person i Nepal er den første i familien, der bliver kristen, eller den anden eller tredje, er det langt hårdere for familien. Især hvis familien er Brahman-hinduer (præstekasten, som er den højeste kaste i hinduismen, red.) i egentligste forstand, vil den første, der bliver kristen, blive smidt ud af hjemmet og få at vide, at han/hun ikke engang må spise familiens egen mad.
Det kan være hårdt for de første i familien, der omvendes til troen på Jesus, men med tiden er der flere familiemedlemmer, der begynder at blive kristne. En ting, jeg kan fortælle om folk i Nepal er, at de ikke vil elske nogen før, de kender dem rigtig godt. Mange i Nepal bliver kristne på grund af de mirakuløse handlinger, Gud udfører i Nepal – på grund af Guds Ånd, der bevæger sig. Vi har længe bedt til ham.

Er der noget, du vil sige for at opmuntre forfulgte kristne i Iran og Afghanistan?
– I tilhører ikke denne verden – I er Himlens borgere. Og vi ved, at de vantro ikke forfølger jer: de forfølger Ham. Bed og vær tålmodige. Tusinder og millioner vil blive kristne. Vi beder for hele verden! Som Åbenbaringen siger, vil Gud en dag tørre hver en tåre fra kinderne. Og jeg har hørt, at man i Kina ikke vil få en hel bibel, men kun en enkel side fra den; de ville studere den og derefter give den videre til den næste troende. Og nu er der flere kristne i Kina end andre steder i verden.
Vi opmuntrer jer, vores kære brødre og søskende i Iran og Afghanistan: fortsæt med at elske, følge, tro og tjene vor herre Jesus Kristus.
Må Gud… beskytte, styrke og opmuntre jer – fylde jer med frimodighed ved sin Helligånd, eftersom I lever jeres liv i ære for Herren Jesus Kristus. Må Gud sende arbejdskraft videre til Iran og Afghanistan og åbne de fortabtes øjne, når han kender dem skyldige i den synd, det er ikke at tro på Jesus. Må jeres nationer møde frelse og genoplivelse fra sandheden og den levende Gud.
I er inderligt elskede og ikke glemt! Vi elsker og husker jer. Hvor meget mere gør den herlige Gud! Må Jesu værdighed være i jeres ånd.

Interviewet til Christian Telegraph er udført af en amerikansk præst, som er Jasons nabo i USA.