Nordkorea topper på Verdensranglisten

Åbne Døre har offentliggjort verdensrangliste 2012 over lande, hvor kristne er mest forfulgte.For tiende år i træk topper Nordkorea listen som det land, hvor forfølgelsen af kristne er værst, mens islamisk dominerede lande udgør ni af landene i top 10 og 38 af alle 50 lande på den årlige rangliste.

Åbne Døres verdensrangliste for 2012 viser en liste over de 50 lande i verden, hvor kristenforfølgelse er værst.
Nordkorea er nummer ét, hvor landets anslåede 200.000 til 400.000 kristne udøver deres tro i dybest hemmelighed.

Mens forfølgelsen af kristne er høj i de muslimsk dominerede lande, er der ingen tvivl om, at Norkorea er nummer ét på listen. 70.000 kristne sidder her i kz-lejre, og mange kristne udøver deres tro i hemmelighed.

Top 10

Afghanistan (2), Saudi-Arabien (3), Somalia (4), Iran (5) og Maldiverne (6) er lande, hvor indfødte kristnes frihed til åbent at praktisere deres tro er næsten ikke-eksisterende.
For første gang er Pakistan (10) kommet ind på top 10 efter et omtumlet år, hvor den højest rangerede kristne politiker, kabinetsminister Shahbaz Bhatti, den 2. marts blev myrdet, fordi han forsøgte at ændre blasfemiloven. Resten af top 10 består af Usbekistan (7), Yemen (8) og Irak (9). Laos er det eneste land, der er droppet ud af top 10 listen, idet landet går fra nr. 10 til nr. 12.

100 mio. kristne udsat verden over

Det anslås, at over 100 millioner kristne verden over udsættes for forhør, arrestationer og endda døden alene pga. deres tro på Jesus Kristus. Millioner af andre kristne udsættes for diskrimination og fremmedgørelse.

Væsentlige ændringer

Sudan bevæger sig hele 19 pladser op til nr. 16 på listen, hvilket er det største spring for noget land i 2011, mens Nigeria springer 10 pladser op og ender på nr. 13. Egypten flyttede fire pladser op på listen til nr. 15. I alle tre tilfælde er det på grund af en øget islamisk ekstremisme.

Den kristne kirke vokser

Selvom forfølgelsen er stigende, er der også en stigning i kirkevæksten, hvilket ofte er resultat af selve forfølgelsen. En pastor i Iran siger:
– Vi ville ikke vokse, hvis ikke vi skulle betale en pris for vores vidnesbyrd.
Kun i dele af Mellemøsten og Vesten har kirken dalende tilslutning.