Israel og Iran konfronterer hinanden med højt avancerede undervandsbåde

Israel og Iran konfronterer hinanden med højt avancerede u-både, og en eventuel krig mellem de to lande vil formentlig tildels blive ført dybt under vandet.En nu afsløret hemmelighed er, at en israelsk ubåd er stationeret i Rødehavet udfor Irans kyst, og at fartøjet kan udstyres med krydserraketter – nogle af dem med atomspængladning.

En israelsk militær sagkyndig betegner dette som et “dommedagsvåben”.

Iran menes at have 13 ubåde, heraf tre produceret i Rusland. Blandt de nye undersøiske fartøjer er to af “Ghadir”-klassen, fremstillet i Iran. Det iranske IRNA nyhedsbureau citerer den iranske flådechef, admiral Habibollah Sayyari, for en udtalelse om, at fartøjer i denne klasse “imødekommer Irans behov”.

Det virkelige antal af iranske ubåde hemmeligholdes imidlertid.

En iransk kilde siger, at ubåde i “Ghadir”-klassen kan affyre topedoer og missiler, og at de opererer i Golfens lave vande.

Oplysningerne fra Teheran kommer kort efter, at Iran har udtalt, at det er i stand til at rette slag mod amerikanske mål verden over.

Irans ambasadør i Moskva, Seyed Mahmoud-Reza Sajjadi, siger, at USA vil gøre en alvorlig fejl – “beslægtet med selvmord” – hvis det risikerer et militært angreb mod Iran.

– Vi vil kunne rette gengældelsesangreb mod USA hvorsomhelst i verden, siger den iranske diplomat. Selv om vi skullle blive angrebet, har vi en liste af modaktioner. USA vil blive skuffet over dets enorme fejltagelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israels ubåds-våben
Ifølge israelske kilder vil Israels flåde snart begynde at teste Israels nye ubåd, i “Dolphin”klassen, som vil kunne være meget længe i neddykket tilstand og vil kunne medføre atommissiler.

Ubåden, der har navnet “Tannin” (“Alligator”), vil blive udstyret med særlige diesel- og brint- omdannelsessesystemer, som vil gøre det muligt at producere eget brændstof. Den har også andet udstyr, som vil gøre det vanskeligt at opdage fartøjet.

“Tannin” produceres på et tysk skibsvært og ventes leveret til Israel endnu iår. Det er den første af tre super ubåde til den israelske flåde. Ubåd nr. 2 i denne klasse har fået navnet “Rahav” (“Pragt”) og ventes at ville blive leveret i 2014. Den tredje ubåd, der endnu ikke har fået navn, skal leveres i 2015.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det tyske blad “Kieler Nachrichten” skriver, at disse super ubåde er de største og mest avancerede undersøiske fartøjer fartøjer, som er bygget i Tyskland siden den anden verdenskrig. De skal også leveres til den italienske og tyske flåde.

Skibsværftet, der laver dem, er under svær bevogtning.

Et team af israelske sagkyndige er på stedet, for at samarbejde med deres tyske kolleger.

Israel har en lille, men svært efektiv ubåds-flåde, og den betegnes ofte som landets strategiske våben.


Artiklen fortsætter efter annoncen: