Netanyahu betegner Abbas som “ophidser” i samtale med Støre

Statsminister Binyamin Netanyahu har i en samtale med den besøgende norske udenrigsminister, Jonas Gahr Støre, betegnet den palestinensiske præsident, Mahmoud Abbas, som “ragelse”.Den israelske regeringschef sigtede hermed til Abbas’ beskyldning om, at Israel underminerer de islamiske bygninger på Tempelpladsen.

Netanyahu sagde, at disse kommentarer af Abbas var “en fuldstændig opdigtning, injurierende og potentielt ophidsende – noget der kunne starte en religionskrig”.

– Det internationale samfunds budskab til Abbas – sagde Netanyahu til Støre – skulle være: “skær det væk” Abbas fremsatte sin udtalelse om Israel på en international konference i Doha om Jerusalem og stillede spørgsmålstegn ved den jødiske forbindelse til Jerusalem.

Den palestinensiske leder sagde, at “Israel bruger de modbydeligste og farligste midler til at implementere planer om at bortradere og fjerne Øst-Jerusalems arabisk-islamske og kristne karakter”.

Abbas beskyldte også Israel for at have planer om at ødelægge El-Aksa moskeen.