Praktik i ulande er populært

Viva Danmark har udsendt 24 unge volontører – fem af dem er i en form for studiepraktik.Viva Danmark oplever en stigning i studerende, der vil tage deres praktik i udlandet.
24 unge danskere er netop rejst ud gennem volontørprogrammet Impact, og for 5 af de udsendte er der tale om et praktikophold, fortæller Christina Søndergaard fra Viva.
– Derudover har Impact også udsendt en professionsvolontør, så alt i alt er det 25 pct. af volontørerne, der tager af sted for at dygtiggøre sig inden for deres fagområder.
Viva Danmark opfatter stigningen som et tegn på, at de studerende og uddannelsesinstitutionerne er blevet mere internationalt orienteret og optaget af fattigdom.
Forårets volontører er rejst til Honduras, Bangladesh og Thailand, hvor de skal arbejde i forskellige børne- og ungeprojekter og skoler. Derudover skal Julie Kofoed Pehrson som en del af sin kandidatuddannelse i Ulandsstudier arbejde med Vivas netværk i Honduras og hjælpe med at udvikle koordineringen af arbejdet med børn i nød.
De udsendte er: Ann Britt Buhl Værge, Birgitte Bay, Camilla Grønbæk Sørensen, Christina Nygaard Madsen, Ida Sinread Castella McDonald, Janni Gylling Vestergaard, Jonas Holmgaard Mortensen, Juliana Christina Mandel Kristiansen, Julie Kofoed Pehrson, Kathrine Tvilling, Line Terp Hansen, Liselotte Juhl Kjær, Louise Bach Justesen, Mads Emil Kristensen, Maria Møller Jørgensen, Marie Kirkegaard Jensen, Mathias Christensen, Michael Ingemann Holm Hansen, Peter Andreas Svinth, Rikke Bæk Merrild, Sara Priscilla Mathiesen, Sare Barut, Signe Bendsen Brusgaard og Sune Gaardlykke Jensen.
Henri.