Frelsens Hær truet i Ungarn

En kaotisk lovproces har siden 1. januar 2012 ophævet mere end 80 kirkers godkendelse i Ungarn.Den 1. januar i år ændrede det ungarske parlament kirkeloven og reducerede dermed antallet af godkendte kirker til blot 14. Hverken Frelsens Hær eller andre kendte kirkesamfund som Metodistkirken var blandt disse, oplyser Vision Mission.
Hidtil godkendte kirker fik en ny ansøgningsfrist ved udgangen af februar, hvilket Frelsens Hær og 81 andre kirker benyttede sig af. For flertallet dog forgæves.
Den 10. februar blev nemlig blot 17 kirker via et ændringsforslag til kirkeloven anbefalet til godkendelse. Blandt disse er Frelsens Hær. Men intet er afgjort, før parlamentet har stemt om ændringsforslaget.
Frelsens Hær har arbejdet i Ungarn fra 1924 til 1950, hvorefter magthaverne forbød Hæren. Siden den 3. november 1990 har Frelsens Hær igen arbejdet officielt i Ungarn.
Henri