Iranske kristne løsladt

Adskillige kristne, som har været tilbageholdt i Iran, er nu løsladt mod kaution. En af dem er Maasis Moseian, som kommer i Assemblies of God, pinsekirken i Teheran.

Mange kristne er løsladt i Iran, men ikkeYoucef Nadarkhani.

Maasis blev arresteret den 8. februar, men løsladt igen den 16. februar. To andre, der er løsladt, er Fahrad og Naser, som man kun kender fornavne på. De blev tilbageholdt, da deres kirke blev angrebet den 23. december. De blev løsladt mod kaution den 21. februar. En femte, ved navn Shahnaz, blev løsladt den 1. januar. En sidste, ved navn Davoud, er stadig tilbageholdt. Det oplyses ikke, om de har været udsat for mishandling, men Ifølge Åbne Døre lider Fahrad både fysisk og psykisk pga. følgerne.
En kristen, der til gengæld ikke er løsladt, er præsten Youcef Nadarkhani. Han er dødsdømt for frafald fra islam og sin tro på Jesus. Ifølge Åbne Døre tyder det på, at en ordre om hans henrettelse er udstedt. Det er dog ikke bekræftet.
Youcef blev arresteret i oktober 2009, og hans sag har siden vakt opsigt verden over.
Susan