Inspirerende film, som er svær at glemme

Kendrick-brødrene har opnået stor succes med filmen Fireproof. Nu er Sherwood Pictures klar med en ny Kendrick-film på dvd, nemlig Courageous, som er en vellykket kristen film med et stærkt budskab, især til fædre.
Det første, man lægger mærker til, når man går ind i et af USAs megacentre, Walmart, er en kæmpestor plakat med fire modige politimænd. Reklamen annoncerer, at Courageous netop er udkommet på dvd og blu-ray. Filmen er blevet så populær i USA, at den straks er blevet udgivet med danske undertekster.
Courageous handler om Adam Mitchell og hans makkere, som arbejder på samme politihold. Adam jager forbrydere på arbejdet, men når han kommer hjem, er han kun en gennemsnitlig far. Han glemmer mange af de vigtige begivenheder i sit datters liv, og han er for doven til at løbe med sin egen søn.
En tragedie rammer og ændrer alt for Adam. Han begynder at se på sig selv med andre øjne, bl.a. hvordan han er som far. Efter at have læst, hvad Biblen har at sige om det, vil han gøre alt for at ofre sig for sin familie.
Courageous er en stærk film, som også indeholder spændende action og en god humor, så man ikke kan undgå at sidde og more sig ind imellem.
Forfatterne har valgt et vigtigt emne, som de behandler virkelig grundigt. Det kan have både fordele og ulemper for sådan en film. En fordel er, at den viser fem fædre kæmpe med forældreskabets forskellige udfordringer. Manuskriptforfattere og instruktører har været dygtige til at vise, hvilke konsekvenser det får for fædre, når de ikke konfronterer og håndterer de konflikter, de har med deres børn, og ikke tager deres rolle som forbillede for familien seriøst.
På den anden siden kan man sige, at deres grundighed har været en ulempe, fordi der er alt for mange konflikter, som bliver løst for hurtigt, og man kunne derfor godt have afkortet filmen lidt. Men dens positive sider overskygger de negative, og man husker filmen længe efter, man har set den.
Filmproducenterne har brugt ca. to millioner dollars på filmen, og den hev ni millioner hjem allerede på premiere-weekenden. Courageous fortsætter med at sælge rigtig godt og har overhalet Fireproof med over 34,5 millioner i alt. Den kom direkte ind på en førsteplads som bedst solgte film, da den kom på hylderne i butikkerne i USA.
Courageous er et godt alternativ til mange nye film, den har et meget stærkt budskab, som er meget relevant for vores generation, der bliver kaldt den faderløse generation. Det er en film, man har lyst til at se igen og igen for at blive mindet om Guds kald til os som fædre i den verden, vi lever i i dag.

Courageous (DVD) • 124 min. • Kirkebutik.dk-pris: 155 kr.