Israels “Iron Dome”- missil standser 39 angribende raketter fra Gaza

Det israelske “Iron Dome”- missilforsvarssystem har haft stor succes under de sidste dages svære raketangreb mod det sydlige Israel fra Gaza-striben, og nu melder en militær talsmand, at det er lykkedes at standse 39 angribende raketter fra Gaza.41 andre raketter og mortergranater eksploderede imidlertid i Syd-Israel. Det israelske luftvåben angreb ni mål i Gaza-striben, heriblandt seks våbenfabriker, lagerrum og raketafskydningsramper.

Af de omkring 160 raketter, der er blevet afskudt fra Gaza de sidste dage, er 95 landet i Israel, mens resten blev ødelagt i luften af det israelske missilforsvar.

Israels “Røde Davidsstjerne” redningstjeneste (der svarer til Røde Kors) har behandlet 35 personer siden begyndelsen af den nye kamprunde. Mange af dem måtte behandles for chok, andre var sårede – fra lettere til svært tilskadekomne. 11 personer blev såret, mens de var ved at flygte til befæstede steder.

– “Iron Dome” har virket så godt, at vi påtænker at stationere et fjerde batteri, siger oberst Tzvika Haimovitch, chef for den luftforsvarsenhed, der er ansvarlig for “Iron Dome”. Systemet har fremvist imponerede resultater.

Militæret håber at få finansiel støtte af regeringen til fortsat produktion og stationering af “Iron Dome”. Hidtil er sådanne batterier stationeret i Ashkelon, Ashdod og Beersheba.

Forsvarsminister Ehud Barak forudsiger, at den nye voldsrunde blot vil vare nogle dage til.

– Vi vil ikke tillade nogen at angribe israelske borgere, siger han. Vi vil gå til aktion mod enhver, der forsøger sig med raketter eller andre angreb, og de kommer til at betale en pris. Ingen er immune.

Statsminister Binyamin Netanyahu har i weekenden besøgt det “Iron Dome”-batteri, der beskytter Ashdod og blev orienteret om systemets ydeevne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I israelske forsvarskredse gives der udtryk for tilfredshed med “Iron Dome”s formåen, men det oplyses også, at ikke alt gik godt, og at det batteri, der beskytter Beersheba, havde en funktionsfejl. Ifølge Haimovitch vil luftvåbnet nu nærmere undersøge, hvad der forårsagede denne fejl.

Israel behøver mindst 13 “Iron Dome”- batterier for at kunne beskytte sig mod raketter afskudt fra Libanon og Gaza-striben..

– Jo flere batterier vi får stationeret, des bedre beskyttelse kan vi yde, siger Haimovitch.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Iron Dome”s “opfangnings”-succes er nu oppe på 90 procent, en stigning fra 75 procent ifjor.