Jesus er Guds forstørrelsesglas

Svend Løbner er i Mennesker og Tro på P1 onsdag den 28. marts.
– Jesus er Guds forstørrelsesglas! Det hørte jeg mig selv sige, da journalist Anders Laugesen interviewede mig til programmet Mennesker og Tro.
Programmet sendes på P1 onsdag den 28. marts kl. 11.30 og genudsendes digitalt søndagen efter.
Kan man møde Jesus – og i så fald: Hvordan? Det var programmets arbejdstitel, og så gik det ellers over stok og sten. Og spørgsmålene gik tæt på og krævede mere personlige svar, end jeg umiddelbart brød mig om. Men skidt, det er journalistikkens præmisser, og programmet blev godt, siger Anders Laugesen.
Jeg fortalte, hvordan jeg selv tog stilling til Jesus allerede som otteårig og oplevede en fantastisk fred. Og fortsatte, at Jesus var mit holdepunkt på kostskolen, hvor jeg voksede op langt væk fra mine forældre.
Men så kom det spændende i udsendelsen: Er kristendommen ikke ekskluderende? Lægger jeg ikke op til en formel, når jeg siger, at man kan tage imod Jesu tilbud om frelse ved blot at bede en enkel bøn?
Da kom billedet med Guds forstørrelsesglas. Jeg husker tilbage på min skoletid, hvor vi med lærerens forstørrelsesglas koncentrerede solens stråler og satte ild til tørre blade fra træerne. På samme måde skinner solen på alt og alle, men hvis man vil koncentrere strålerne og brænde for kristendommen, skal man altså have fat i Jesus. Bibelen siger flere steder, at Guds velsignelse udøses over os gennem Jesus. Jesus er ikke kun vores vej til Gud, men også Guds vej til os.
Dette og meget mere kan man lytte til på P1 onsdag den 28. marts.
Svend Løbner