Toulouse terroristens far vil sagssøge Frankrig for drab af søn

I et bizart efterspil til terroristen Mohammed Merahs drab af syv personer, heriblandt tre jødiske børn og faderen til to af dem i Toulouse, har morderens far sagt, at han vil sagsøge Frankrig for hans søns død.Elitestyrker fra det franske politi dræbte Mohammed Merah under en skududveksling, da han sprang ud fra sin lejlighed efter en 32 timer lang belejring.

Hans far, Mohammed Benalel Merah, der lever i Algeriet, har udtalt:

– Jeg vil skaffe de bedste advokater og betale deres salær resten af mit liv. Frankrig er så magtfuldt, at det kunne have arresteret ham i live. De kunne have gasset ham og derefter arresteret ham, men de foretrak at dræbe ham.

Frankrigs udenrigsmiister, Alain Juppe, der overværede begravelsen i Jerusalem af de fire dræbte jøder, siger:

– Hvis jeg var faderen, ville jeg forblive stille, i skam.

– Han er inden for sine rettigheder, men et ord presser sig på: uanstændighed, siger Henri Galano, rådgiver for præsident Nicolas Sarkozy. Han var et uhyre, en koldblodig morder.

Mohammed Merahs broder, Abdelkader Merah, er fængslet, anklaget for medskyldighed ved at have hjulpet med til at forberede drabene. Franske myndigheder undersøger nu, om brødrene har været tilknyttet et internationalt net, eller om de arbejdede på egen hånd.

Morderen i Israel i 2010
Den israelske Shin Bet-efterretningstjeneste har vedgået, at morderen Mohammed Merah besøgte Israel for halvandet år siden. Han kom ind i Israel fra Jordan over Allenby-broen i september 2010 og blev udspurgt af Shin Bet-folk ved broen. Da han ikke viste sig at være mistænkelig, fik han tilladelse til at kome ind i Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han var i Israel i tre dage, inden han tog videre til Afghanistan og Pakistan. Lederen af det franske “Direction Centre du Renseignement”s interne efterretningsbureau, Bernard Squarcini, oplyser, at Merah – udover Israel – tilige besøgte Tyrkiet, Libanon og Jordan, inen han fortsatte til Asien. Han var i Kabul den 13. november 2010 og vendte tilbage til Frankrig den 5. december

Præsident Sarkozy siger, at såvidt man ved, var der ikke noget terroristnet, og han betegnede angrebet som “en isoleret episode udført af en sindsforvirret person”.