Den store kærlighed

Vil du have et sundt forhold til din kæreste?Fuglene synger og det modsatte køn smiler pludselig lidt mere end de plejer. Mange bliver forelskede i foråret, når den hårde og mørke vinter er forbi. Det er naturligt at ville udtrykke sin kærlighed på en fysisk måde.
Hvis du er kristen og discipel, så ønsker du sikkert, at du også på dét område er en discipel. Det kan være svært at styre, men det er ikke umuligt! De følgende ti råd kan måske give dig inspiration.

1) Lad de uskyldige udtryk være specielle.
I stedet for at lade de små kærlige berøringer være et udtryk for noget mere intimt, så gør dem til noget særligt. Lad det at holde i hånden betyde noget mere. Udtryk ømhed ved at holde om hinanden. Lad et kys kommunikere ægte følelser, så det ikke bare er første skridt mod noget mere fysisk.

2) Styr din passion
Enhver marathon-løber ved, at man ikke skal bruge al sin energi i begyndelsen af et løb. Du har brug for det meste i slutningen af løbet. At styre din passion betyder, at du ved, at du forsøger at være ren indtil din bryllupsdag.
Det er selvfølgelig fint at udtrykke din kærlighed, men hold dig fra pakken der hedder sex. For at være helt praktisk: Undgå ”franske kys” og for meget berøring – alt der helt sikkert tænder begæret i dig.

3) Lad være med at made dine fantasier
Det er normalt at tænke på sex nogle gange – hvis ikke ofte! Faktisk kan det være svært slet ikke at tænke på det, sådan som det bliver præsenteret gennem de mange film vi ser.
Så tænk nøje over, hvad du fylder dine tanker med. Sæbeoperaer, bestemte sange/tekster, bøger, tv-shows, film og internetsider gør kun presset på dig større. Hvis du fylder dine tanker med ”junk”, så vil det kun gøre det sværere at være ren i dine handlinger.

4) Husk hvis ejendom du rører.
Du ejer ikke den person du dater. Den person er ejet af Gud. Forestil dig, at der er et skilt på alle du dater, hvor der står: ”TILHØRER JESUS.” Kroppen er et tempel og ikke kun din egen.

5) Lav et løfte til Gud.
Forny dagligt løftet. Bestem hvor du sætter grænsen og aftal med Gud, at med hans hjælp vil du ikke overskride grænsen, før du er gift. Men lav kun løftet hvis du mener det. Bibelen siger, at det er en alvorlig sag, at lave en aftale med Gud.
Realisér på samme tid, at du ikke kan overholde aftalerne uden Guds hjælp. Det er derfor det er vigtigt, at forny dit løfte sammen med Gud hver dag.

6) Vær klar over Jesus’ tilstedeværelse på en date.
Før en date er det normalt at bruge en masse tid for at se så godt ud som muligt. Men sørg også for, at du er åndeligt klar. Brug derfor lige så lang tid med Gud i bøn, som du gør foran spejlet. Som der står i Ordsprogenes Bog 3,6: ”Søg Guds vilje i alt hvad du gør, så vil han lade livet lykkes for dig”.

7) Snak om jeres standarder.
Før sex bliver et tema i et forhold, så snak om det med din kæreste. Og lad være med kun at snakke om det du ikke vil gøre. I Hebr. 10,24 står der, at vi skal ”tage os af hinanden og opmuntre hinanden til at vise kærlighed og gøre godt.” Snak om hvordan I kan hjælpe hinanden til at blive bedre til at vise kærlighed og gøre godt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:8) Vær ikke altid alene.
Det er klart, at I har lyst til at være alene sammen. Det er helt normalt. Men for meget tid sammen kan hurtigere betyde, at I vil gøre ting som I fortryder senere. Dit forhold vil være meget sundere, hvis du bruger tid sammen med familie og venner.

9) Sæt ægte kærlighed først.
Ægte kærlighed respekterer altid den anden person. Den siger aldrig: ”Hvis du elsker mig, så…”. Ægte kærlighed siger i stedet for: ”Fordi jeg elsker dig så meget, så vil jeg respektere dig, behandle dig med venlighed og aldrig bede dig om at gøre noget, som du føler eller ved er forkert.

10) Erklær en ny begyndelse.
Hvis du allerede synes du har dummet dig for meget, så giv ikke op! Det smukke ved kristendommen er, at dine synder er tilgivet og slettet.
Ron Hutchcraft /
christianitytoday.com


Artiklen fortsætter efter annoncen: