Less is more

Less is more. Ganske enkelt! All Sons and Daughters, som Leslie Jordan og David Leonard kalder sig, har skabt enkle sange.
Leslie og David leder lovsang i Journey Church i Franklin Tennesse, og de kan lede mennesker til et møde med Gud i musikken. Dette album er en perle. En perle som bliver smukkere med tiden.
Sangene på albummet Season One er enkle uden at blive simple, ærlige uden at blive banale. Lyrikken rummer en inderlighed og oprigtighed, som er en sand fornøjelse. Den emmer af længsel efter Guds nærhed og en vished om hans tilstedeværelse. Instrumenteringen er alsidig og altid velovervejet. Hver eneste tone på dette album underbygger det univers, All Sons and Daughters bevæger sig i.
Når en cello afløses af stilhed, som igen afløses af pianoet, trommerne, harmonikaen eller orglet, giver det teksten og budskabet tyngde, lethed, alvor eller liv.
Og så er tid nok. Man kan bl.a. i nummeret Your Glory høre en person rejse sig fra ét instrument og bevæge sig over til et andet, for at spille en outro på knap halvandet minut blot med elklaver og cello.
All Sons and Daughters byder indenfor til intim lovsang og tilbedelse, som lige så godt kunne foregå i deres dagligstue. Her er ikke behov for store armbevægelser, snarere bøjede knæ i overstrømmende taknemmelighed.
Det afholder dog ikke All Sons and Daughters fra at lave uptempo sange. Oh Our Lord er det glimrende eksempel på en lovsang, som kunne være at finde på et Hillsong United album, men det lyder stadig som All Sons and Daughters.
Dette album bør have tid for at folde sig helt ud. Det fortjener at blive lyttet til. Albummet er ikke svært tilgængeligt, men det vinder, når det får tid. Tid til at blive fordybet, fornyet, fornøjet og forundret. Glæd dig!
Torben Schmidt