Gudsfrygt i dag

Gennem mange år kæmpede jeg med en forfærdelig angst og depression. Intet hjalp, før jeg accepterede Jesu ord om at ”ta’ mit åg på jer”.Ordene kommer, efter at Jesus har indbudt alle de ”trætte og tyngede” til at komme til ham for at få hvile. Og hvis der er noget, du længes efter, når du er angst og depressiv, så er det hvile. Fred i sindet.
Men så siger han, at vi skal tage hans åg på os…?
Hvis du selv lider af angst og depression, synes du sikkert ikke, at løsningen kan ligge her. Jeg prøvede også selv at finde hjælp alle andre steder. Jeg gik til psykolog, og vi gravede i min barndom. Jeg gik til psykiater, og vi prøvede mange slags lykkepiller.
Men mit problem var, at jeg frygtede mennesker mere end Gud. Jeg ville altid forsøge at behage dem. Jeg ville ikke støde an. Ikke provokere med min tro.
Jeg kunne godt se, at verden var helt af lave. Men verden vidste ikke bedre. For de kristne tav og krummede tæer, og håbede bare at få lov at leve i fred. Vi gav efter på det ene område efter det andet for at undgå konflikt.
Hver gang, jeg var helt slået ud over verdens gang, bad og læste jeg i Bibelen for at finde trøst. Kunne Gud da ikke give mig et tegn? Så læste jeg: ”Der skal ikke gives menneskene andet tegn end Jonas’…” Igen og igen blev jeg mindet om Jonas! Han skulle jo tage til den onde by Nineve og prædike omvendelse. Men han ville ikke, for han syntes – ligesom jeg – at det var håbløst.
I min depression rejste jeg til Afrika og boede der i tre år. Siden tog jeg ofte derned. Engang, hvor jeg lige var sluppet væk fra det ugudelige Europa og stod dernede i varmen, læste jeg om Elias, der var flygtet ud i ørkenen, fordi alt så håbløst ud. Men Gud sagde til ham: ”Hvad vil du her?” Jeg følte, det var til mig…
I stedet tog jeg omsider åget på mig og gik ind i det kald, jeg følte. Jeg vedkendte mig Jesus og hans ord, selv om det ikke var populært. Så oplevede jeg, at efterhånden som jeg sagde min mening offentligt, skrev læserbreve, gik ind i politik, osv., så forsvandt angsten og depressionen. Og jeg huskede Jesu ord: ”tag mit åg på jer – så skal I finde hvile for jeres sjæle”.
Måske er det også dit problem, at du frygter mere for, hvad andre mener, end hvad Gud mener. Gud, som er universets urkraft og den geniale skaber af alting. Han er værd at frygte – og ære – og elske! – Så lad os frygte Gud, så behøver du ikke frygte for noget andet.

Af redaktør Henri Nissen