Velsignelsen ved at tjene

At komme til et nyt land, hvor man hverken har venner eller familie, kan være svært. Før jeg tog af sted til Honduras, var der en af mine veninder, der gav mig et skriftsted, som tidligere havde hjulpet hende, da hun havde været ude og rejse, og som hun havde fundet stor sandhed i.
Skriftstedet står i Markus 10: 27-30. Det handler om velsignelsen ved at forlade hjem, familie og venner for at tjene Gud, og at Gud vil give det, man har mistet, 100 gange igen.

Denne velsignelse ved at tjene har jeg fået lov til at opleve. Fra den første dag på børnehjemmet, hvor jeg arbejder som volontør, har jeg oplevet at blive en del af den familie, som stedet danner. Dette indebærer blandt andet at hjælpe til med daglige gøremål, at lege med børnene og at mærke børnenes kærlighed og taknemmelighed gennem de mange knus og kys, de giver.

Desuden er jeg blevet velsignet ved, at jeg har fået honduranske venner, som blandt andet har taget min rejsemakker og mig med på nogle ture i lokalområdet.

Når man kommer til et andet land med en meget anderledes kultur, kan det nok ikke helt undgås, at man en gang imellem vender tankerne lidt hjem til Danmark. Jeg sidder med en dyb taknemmelighed over, hvor meget Gud har givet mig, og over, hvor godt vi har det i Danmark. Vi er blandt andet velsignet med et godt skolesystem, jævne veje samt varmt og rent vand i hanerne. Ting, man tidligere har taget for givet, synes pludselig som en stor gave og noget, man sætter pris på.

Her i Honduras har jeg oplevet betydningen af det skriftsted, min veninde gav mig. Jeg har mærket velsignelsen ved at tjene, idet at jeg har fået en masse igen, samt den indre glæde det giver mig at tjene andre og lade Gud bruge mig.

Af Rikke Bæk Merrild
sendt som voluntør af Impact