Norges ambassadør tager til genmæle over ”anti-norske” artiklerNorges ambassadør i Israel, Svein Sevje, har i en stort opsat artikel i “Jerusalem Post” taget til genmæle mod, hvad han betegner som “denne avis’ regelmæssige offentliggørelse af stærkt anti-norske artikler”.Han gendriver især det sidste eksempel, en artikel skrevet af Michael Sharnoff i bladet den 1. maj, hvori Sharnok – med Sevjes ord – fremsætter skrappe påstande mod Norge, bl.a. at mange i den norske regering “har vist antisemitiske holdninger, som ville gøre islamiske radikale meget stolte”.

Sevje fremhæver, at Sharnoff skrev, at “hvis Vidkun Quisling var i live og læste de anti-israelske og antisemitiske udtalelser, der kommer fra Norge, ville et stort smil brede sig over hans ansigt”.

– Enhver med blot et flygtigt kendskab til Norges historie vil vide, hvor fornærmende denne henvisning til Quisling er for nordmænd, skriver den norske ambassadør.

I sit indlæg i “Jerusalem Post” imødegår Sevje punkt for punkt Sharnoffs beskyldninger mod Norge.

Sevje slutter:

– Den norske regering har konsekvent vist sig at være en ven af Israel. Vi har ikke altid været enige i. hvad Israel har gjort. Selv de bedste venner er ikke enige om alting. Men vi har vist vor vilje til at anvende vores politiske og finansielle midler til hjælp for Israel.

Svein Sevje, 62, er historiker og diplomat, særlig kendt for sin interesse for og sit virke i Mellemøsten. Han har været ambassadør i Sudan og Syrien og blev for to år siden Norges ambassadør i Israel.