Hemmelig krig i ”Cyperspace” i Iran

Iran er ramt af en computervirus som våben mod dets atomprojekt.Den hurtige højteknologiske udvikling har nu ført til, at Iran er blevet ramt af en avanceret
computer-“orm”, som har trængt sig ind i landet for at ødelægge dets atomprojekt via “cyberspace”.Tidligere kaldte man dette “science fiction”, og man sagde, at denne højteknologi nok vil blive brugt i tilfælde af en “Stjernekrig” i det ydre rum.

Verden er siden blevet endnu smartere. Nu slås man ved hjælp af computersystemer.

Iran har beskyldt USA og Israel for at have brugt “Flammen” – en ny udgave af “Stuxnet” – en stærk virus rettet mod Irans atomanlæg og andre industristeder. Teheran har vedgået, at en sofistikeret software-organisme har påvirket et antal centrifuger – en nøglekomponent i produktion af atombrændstof.

Iran siger imidlertid, a dets videnskabsmænd har opdaget og neutraliseret denne virus, før den kunne forvolde seriøs skade.

Virus’en. skal have inficeret computere i Iran, Sudan, Syrien Libanon, Egypten og på Vestbred-området.

600 mål ramt

Over 600 specifikke mål er blevet ramt af “Flammen”, heriblandt computere der ejes af
enkeltpersoner, forretninger, akademiske institutioner og regerings-systemer.

“Ormen” er også blevet fundet i computere i Ungarn, Østrig, Rusland, Hongkong og De forenede arabiske Emirater.

Iranske computereksperter siger, at blot en stat “med et betydningsfuldt budget” kan have udviklet en så kompliceret virus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Flammen” kan bl.a. fremskaffe alskens data, på afstand ændre computerprogrammer og bruge særlige mikrofoner til at optage samtaler.

Ifølge amerikanske efterretnings-kilder kan det nye system blokere Irans forsvar i tilfælde af et “forebyggende” angreb – og gå langt videre end luftangreb af F15 og F-16 krigsfly.

En af disse kilder siger, at et sådant højteknologisk våben kan bruges mod Irans elektricitetsnet, internet, mobiltelefon-netværk og mod brandvæsnets og politiets nød-frekvenser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det vil kunne blokere, blindgøre og døvgøre Irans forsvar i tilfælde af præventive luftangreb, siger en af disse kilder.

Israelsk kommentar

En fremtrædende israelsk sagkyndig, professor Yitzhak Ben Yisrael – tidligere administrationschef i “Development of Weapons and the Technological Industry” – siger:

– Ulig “Stuxent”-virus’en, der har angrebet Iran, er “Flammen: et spionredskab, som ikke ødelægger systemer. Denne “software”s mål er klar – at fremskaffe efterretning. Den handler som en orm, der hopper fra den ene computer til den anden. Det er umuligt at lokalisere de dataer, der er blevet kopieret.

En iransk “cyber”-forsvarsekspert ved navn Kamran Napelian oplyser, at den nye virus har en særlig kodning, som påminder om israelsk teknologi.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Minister Ya’alon

Mens Israel ikke ønsker at fremsætte en officiel kommentar, er dets involvering blevet antydet ved følgende udtalelse af vicestatsminister Moshe Ya’alon, minister for strategiske anliggender og tidligere generalstabschef:

– Israel er velsignet med at være et land, der er rig på højteknologi. Dette åbner alskens muligheder for os. I bestræbelserne på at standse Irans atomprogram er det berettiget at bruge alle midler, inkl. sofistikerede computervirusser. Israel er ikke det eneste land, der opfatter Irans atomprogram som en trussel – og har evne til cyber-krigsførsel.

“Flammen” menes at have forstyrret Irans olieeksport ved at have forårsaget lukning af olieterminaler.