Kend og adlyd Gud

Mange kristne kæmper med det at kende Guds vilje, fordi de ikke bruger tid på at læse Guds Ord. Fællesskabet med Gud er det vigtigste.
Af Henry Blackaby
Blackaby Ministries intl.

Når du læser Guds Ord, vil du se ting om Gud, som du aldrig har set før. Det er et møde med Gud. Guds Ånd sætter dig over for Gud. Han fortæller dig gennem sit Ord, hvordan han er, og så må du beslutte dig for, om du vil adlyde ham eller ej. Jeg overvejer ikke engang at lade være. Han er Gud, og jeg er en synder, selv i mine bedste øjeblikke. Mine bedste tanker er skadet af min synd. Men det er Guds tanker ikke.

Gud kalder os til fællesskab

Jeg har altid troet, at Gud ikke kalder os til at blive præst eller missionær eller noget andet. Gud kalder os altid til et betingelsesløst fællesskab med Jesus som Herre. Kaldet gælder fællesskabet med ham. Når han giver os en opgave, må vi svare: Ja, Herre.
Det handler aldrig om mine talenter og evner. Gud siger ikke: ’Se på alle de talenter og evner, du har. Jeg vil bruge dem’. For hvis han gjorde det, ville folk give mig æren.
Gud siger: Du må forstå, at når jeg gør noget i dit liv, vil folk vide, at det er mig, der gør det, ikke dig.

Når troen prøves

Henry Blackaby har oplevet den store sorg, at hans datter døde af kræft. Men tragedien fik ikke hans tro til at vakle, siger han.
Gud sagde: ”Alt, hvad jeg nogensinde har gjort for dig, har at gøre med sådan en tid som denne. Det tager dig ikke ud af min vilje – det vil vise dig, hvad min vilje er. Hvis din tro ikke bliver prøvet, vil du aldrig kende omfanget af det, jeg har givet.”
– Så det fik os ned på knæ for at sikre os, at vi brugte nok tid med Guds Ord, siger Blackaby.

(Henry Blackaby har netop fået genudgivet bogen Experiencing God: Knowing and Doing God’s Will (om at ’Erfare Gud, kende og gøre Guds vilje’). Bogen udkom første gang for 15 år siden. Den findes ikke på dansk.)