Missiler rettet mod Israel

3000 missiler i Syrien og Iran er rettet mod IsraelOmkring 3500 missiler i Syrien og Iran er rettet mod Israel, mens den ekstremistiske Hizbollah-organisation i Libanon oplyser, at det er ved at udvikle droner og hav-til-luft missiler, skriver den israelske morgenavis, “Ha’aretz”, i dag.Disse oplysninger er blevet fremsat i knessets udenrigs- og forsvars-komite af chefen for militærets efterretningsvæsens forskningssektion, brigadegeneral Itay Baron.

Samtidig oplyser forsvarschefens næstkommanderende, Yair Naveh, at Hizbollah råder over 60.000 missiler og raketter – 10 gange så mange, som det havde i Den anden Libanon-krig i 2006.

Baron oplyste i knessetkomiteen, a Hizbollah, Hamas og Syrien alle prøver at finde en vej til at underminere Israels militære og teknologiske overlegenhed for at skade Israels ømme punkt – hjemmefronten.

Videre sagde Baron, at alle tre er ved at lave militærsystemer, som skal udmatte Israels civilbefolkning, mens de øger deres evne til at absorbere israelske angreb ved selv at bevæbne sig med rakettet og missiler “i massevis”.

Mens Hizbollah udvikler droner til offensive formål, har det allerede modtaget hav-til-luft og overflade-til-luft missiler, såvel som sprængstoffer og kamouflage-udstyr.

Iran har, ifølge Baron, et arsenal på 450 missiler, der kan nå Israel. Syrien har 3000 raketter og missiler med en rækkevidde af 70-700 kilometer. Missilerne er ikke særligt præcise, men de russisk-fremstillede overflade-til-luft forsvarssystemer betegnes af Baron som “ret avancerede teknologisk”.

Naveh kom også ind på det israelske militærs kampstrategi i tilfælde af krig med den libanesiske shia-magt. De israelske styrker (IDF) har studeret scenario’er om tusinder af missiler, der slår ned i Israel. Nogle af dem er så avancerede, at de kan skade infrastruktur, der bl.a. sørger for vand og elektricitet..

Syrien har hundreder af præcise missilsystemer. Det menes, at Syrien har hundreder af præcise missilsystemer, og at det har investeret kæmpestore beløb i antifly-systemer. Ifølge Naveh menes disse systemer at være det syriske militærs eneste nye investering.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Dette er ikke blot af interesse for Israel, men skulle bekymre hele den vestlige verden, sagde han.