Sydsudanesere vil blive deporteret

Israel vil deportere 3000 Syd-sudanesere.Israel, som er ved at segne under byrden fra 50.000 illegale afrikanske indvandrere, vil formentlig i nær fremtid deportere 3000 syd-sudanesere til deres hjemland eller en anden stat.Rigssadvokaten, Yehuda Weinstein, vil i næste uge forelægge dette for en distriktsdomstol i Jerusalem. Han ventes at ville sige, at der ikke er nogen legal hindring for deportationen, i det individuelle undersøgelser har vist, at ingen af de deporterede vil blive truet på livet i Sydsudan.

Distriktsdomstolen har fornylig fremsat en ordre, der forhindrer deportation af denne gruppe, før der er afsagt kendelse om et andragende fra fem menneskerettighedsorganisationer imod planen om deportation.

Weinstien vil anmode domstolen om at ophæve den midlertidige ordre, som forhindrer udvisningen.

En af fortalerne for de illegale indvandrere er advokat Anat Ben-Dor, Tel Aviv, som siger:

– En humanitær krise er under udvikling i Sydsudan, og den ventes at ville føre til ekstrem hungersnød. Hertil kommer den fortsatte grænsekonflikt med Sudan. Beslutningen om deportation er forhastet og uansvarlig.

Det israelske udenrigsministerium har udtalt, at det er muligt at repatriere syd-sudanesere, men blot efter at det er blevet fastslået, at de ikke er berettiget til asyl.

Demonstrationer

Hundreder af israelere, der lever i Syd-Tel Aviv, hvor størstedelen af de illegale afrikanske indvandrere har slået sig ned, har de sidste dage demonstreret imod tilstedeværelsen af denne gruppe.

På bladet “Yediot Aharonot”s netavis står, at 40 procent af forbrydelser i Tel Aviv er begået af
disse afrikanere, og at de udgør en “demografisk trussel”. De er ikke flygtninge, hedder det i artiklen, men folk der ønsker et bedre liv. Det er urigtigt at sige, at de ikke kan vende tilbage til Sydsudan på grund af livsfare. Det er heller ikke rigtigt at sige, at Israel deporterer børn. Israel udviser forældrene – og børnene følger med.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israels forhold til Sydsudan

Israels forhold til Sydsudan vil formentlig blive berørt efter en deportation af illegale indvandrere. Det er knapt et halvt år siden, at den syd-sudanesiske præsident, Salva Kiir, besøgte Israel for med statsminister Binyamin Netanyahu bl.a. at drøfte situationen omkring de mange illegale afrikanske indvandrere, og hvordan Israel kan støtte den nye afrikanske stat, Sydsudan.

Besøget betegnedes som historisk for begge lande, hvis forbindelser går tilbage til 1960’erne, da sudanesiske kristne gjorde oprør mod den arabisk og muslimsk dominerende regering i Khartoum.

Et hemmeligt partnerskab begyndte mellem dette afrikanske land og Israel som led i Israels bestræbelser på at etablere alliancer med ikke-arabiske stater i området. Israel oprettede forbindelse med nyligt oprettede stater som Kenya. Nigeria og Uganda. Israels daværende udenrigsminister, Golda Meir, førte an i denne proces, som omfattet israelsk støtte til udvikling af landbrug, teknisk uddannelse, medicin og infrastruktur-projekter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Statsminister Binyamin Netanyahu planlægger at besøge flere afrikanske lande, heriblandt Etiopien, Kenya og muligvis Sydsudan.

I en lederartikel i en israelsk avis under præsident Kiirs besøg hed det:

– Mens nogle israelere opfatter sudanesere og andre afrikanere blot som et problem vedrørende flygtninge og illegale indvandrere, er realiteten, at man ved at hjælpe Afrika kan bidrage til at dæmme op for indvandrerstrømmen.