100 sydsudanesere deporteret – 400 nye ankommet

Israels problem med 60.000 illegale indvandrere kom dramatisk til udtryk fornylig, da 100 sydsudanesere blev deporteret – samtidigt med at det lykkedes 400 nye indvandrere at komme ulovligt ind i landet gennem den porøse grænse med Egypten.De nyankomne blev taget til interneringslejre forskellige steder i Israels Negev-ørken.

Den israelske Befolknings- og Immigrations-Myndighed oplyser, at 585 illegale indvandrere er kommet ind i landet siden begyndelsen af juni. På en enkel dag ankom henved 100.

En af disse infiltratorer, den 26-årige Ismail, siger, at det var et mareridt at kydse igennem Sinai-ørkenen, og at han vil fortælle sine pårørende hjemme, at det vil være bedre for dem at forblive i Sudan.

En gruppe sydsudanesiske embedsmænd fra indenrigsministeriet er kommet til Israel for at overvåge deportationen, der blot er i sin første fase. I gruppen er repræsentanter for politiet og en diplomat, der tidligere gjorde tjeneste som ambassadør i Egypten.

Gruppen ønskede ikke at udtale sig om, hvorhvidt det gode forhold mellem Israel og Sydsudan vil blive berørt af deportationen.

En israelsk menneskerettigheds-aktivist, der deltog i et møde med den sydsudanesiske
embedsmandsgruppe,siger, at nogle af dem var chokerede over den måde, Israel havde udført deportationen.

Den har nu fået navn: “Operation Hjemrejse”.