Aflys Putins besøg

– Aflys præsident Vladimir Putins forestående besøg i Israel, skriver en lederskribent ved den amerikansk-jødiske avis, “Forward”, New York. Putins længe afventede Israel-rejse er nu ved at medføre hævede øjenbryn mange steder.

Hvordan kan man på een gang levere angrebshelikoptere til Bashar Assads styret i Syrien til brug ved dettes brutale angreb mod en civilbefolknings-opposition og samtidig besøge Israel, som om alt er normalt, spørger mange.

New York-avisens lederskriben giver udtryk for adskillige retsskafne personers
moralske indstilling ved at skrive:

– Det ville være en seriøs fejltagelse netop nu at beære Ruslands præsident med et statsbesøg, fordi han mere og mere er ved at blive en despot, der lader hånt om lov og menneskerettigheder. Ruslands hensynsløse og umoralske-aktioner i Mellemøsten kan få negative følger for Israel.

Det hedder fremdeles i lederen:

— Ruslands ødelæggende rolle i den menneskelige tragedie, der foregår nær Israel, er ubenægtelig og svær at overvurdere. Med nye massakrer – omfattende et antal døde børn – synes verden omsider at være forkuseret på krisen.Men det har ikke bragt nogen løsning nærmere. Vesten bevæger sig for langsomt. Rusland har blot forværret
situationen ved at modsætte sig bestræbelser i FN på at fordømme Assad-regimet.
Rusland vil ikke opgive dets sidste fodfæste I Mellemøsten Assad kan ikke isoleres, sålænge Putim er ved hans side.

Lederartiklen slutter

– Israel bør ikke associere sig med en leder som Putin, der blot bekymrer sig om at fremme sin egen magt. Det er på tide at handle menneskeligt. Disinviter Putin.


Artiklen fortsætter efter annoncen: