Ledertræningscenter for unge optager fuldt hold

For første gang i syv år er der flere ansøgere end værelser på Kristeligt Forbund for Studerendes Ledertræningscenter i Ødsted ved Vejle.
Mange højskoler har i nogle år haft svært ved at få elever nok på deres højskoler, men på Kristeligt Forbund for Studerendes Ledertræningscenter (LTC) er det ikke noget problem i år.

Scene fra en typisk dag på KFS’ Ledertræningscenter.

De har modtaget flere ansøgninger, end der er pladser, og de kan derfor til august stille med et fuldt hold på seksten elever.
– Vi er naturligvis glade for, at der er så mange, der gerne vil bruge tiden efter gymnasiet på at være hos os. Det er ærgerligt ikke at kunne optage alle, da vi mener, at vores højskole har rigtig meget at byde på til mange forskellige mennesker, forklarer skolens forstander, Nicolai Skjøtt.

Første gang i syv år

Det er første gang i mange år, at alle værelser bliver fyldt – sidst det skete var i 2005/2006, altså for syv år siden. Dette hold var det sidste på den forrige ordning. Herefter begyndte lærerteamet at udtænke et nyt koncept for højskoleopholdet. I stedet for at alle gik på skolen i ni måneder, havde eleverne mulighed for at nøjes med et basismodul på fem måneder. De fleste vælger dog stadig at blive alle ni måneder og tage overbygningen, som blandt andet inkluderer tre uger i udlandet – også et nyt tiltag.
Og det nye tiltag ser nu omsider ud til at give bonus.

Lille åndehul

– Selvom vi længe har erfaret, at det er et godt koncept, ser det ud til, at flere endnu har fået øje på vores lille aktivitetscentrum her i Ødsted, siger Nicolai Skjøtt og henviser til den lille by ti kilometer fra Vejle, hvor højskolen ligger sammen med Kristeligt Forbund for Studerendes sekretariat.

Også udlandsture

LTC har fire ansatte – tre lærere og en husmor på deltid – og plads til seksten elever. Højskolens måske tydeligste kendetegn er, at lige knap en tredjedel af opholdet bruges på bl.a. udlandstur og praktikuger inden for landets grænser. Her drager eleverne bl.a. ud på gymnasiale skoler.
Kristeligt Forbund for Studerende arbejder for at fortælle evangeliet til studerende og hjælpe de kristne på studiestederne. Ca. 1200 studerende på gymnasiale og videregående uddannelser mødes jævnligt i KFS-grupper på deres studiesteder for at snakke om Gud, læse i Bibelen, bede sammen og fortælle om deres tro.
KFS’ Ledertræningscenter udruster sine elever til at formidle det kristne budskab på studiestederne.
/sl