Fælles hyrdebrev til troende danske kristne

For første gang udsender fornyelsesbevægelsen Dansk Oase et hyrdebrev sammen med Indre
Mission, LM, ELM og andre organisationer på den konservative bibeltro fløj i Folkekirken. Tvunget af det politiske pres på Folkekirken har Dansk Oase og de gamle missions- bevægelser m.fl. for første gang udsendt et såkaldt hyrdebrev sammen.
– Den danske folkekirke befinder sig i en historisk krise efter Folketingets vedtagelse af lov om kønsneutralt ægteskab og en række biskoppers udarbejdelse af et vielsesritual for homoseksuelle, skriver Dansk Oases lederskab.
– Det er blevet tydeligt, at vi befinder os i en kirkelig brydningstid, hvor det er påkrævet for DanskOase at udvise et tydeligt teologisk og åndeligt lederskab og drage omsorg for både den enkelte kristne og de enkelte menigheder i vores netværk, hedder det.

Nød skaber enhed

Dansk Oase opstod som en karismatisk fornyelsesbevægelse i 1989’erne. Forud havde der været forhandlinger med repræsentanter for bl.a. Indre Mission, men de endte resultatløse, og de gamle vækkelsesbevægelser IM, LM og ELM har forholdt sig kritisk overfor oase-bevægelsen. Imens er Sommer-Oase vokset til den største kristne sommercamp, og mange nye valgmenigheder og frimenigheder associerer sig med Dansk Oase.
Men den ydre nød har ført de gamle og den nye vækkelsesbevægelse sammen om et fælles hyrdebrev.
– Vi udsender det sammen med en række andre kirkelige foreninger og organisationer, fordi vi midt i en tid med forvirring og kirkelig splittelse ønsker at demonstrere enhed og fællesskab. Det er et usædvanligt skridt at tage, men vi står også i en usædvanlig situation, skriver Oases ledelse.
I nogle menigheder vil man vælge at læse brevet op til gudstjenesten på søndag. Andre steder vil det blive uddelt efter gudstjenesten eller sendt rundt pr. mail eller lagt på Facebook eller hjemmesider. Andre steder igen vil man primært læse brevet som en personlig opmuntring i en svær tid.
– Vi vil ønske jer alle Guds fred og glæde og frimodighed til at være menighed i mission på det sted, hvortil kirkens Herre har kaldet, sendt og udrustet jer, opfordrer Dansk Oase.

Læs mere her