Ny bispekandidat med klassisk profil

Seks sognepræster i Haderslev Stift er gået sammen om at foreslå Jesper Bacher fra Lolland som ny biskop efter Niels Henrik Arendt.
Med en biskop i maven og folkekirken i hjertet!

Jesper Bacher

Det er slogan for en ny bispekandidat til afløsning af biskop Niels Henrik Arendt i Haderslev Stift i februar 2013. Og kandidaten hedder Jesper Bacher og er mest kendt som kirkeanalytiker og mediekommentator på Kristeligt Dagblad. Sit daglige virke har han som sognepræst i fire lollandske sogne.
På mandag den 11. juni får sønderjyderne anledning til at møde ham ved et præsentationsmøde i Folkehjemmet i Aabenraa.

Skaber frimodighed

Hvorfor foreslår I ham, spurgte vi en af de seks sønderjyske præster, som peger på Bacher:
– Fordi han vil kunne være præst for præsterne, fordi han selv har været præst. Og ven med menighedsrådene, fordi han selv har siddet i flere små menighedsråd. Og fordi han kan skabe frimodighed til at forkynde evangeliet, siger Robert Strandgaard Andersen, der er præst i Hjordkær sogn.
– Han kan rumme folkekirken i al dens mangfoldighed og samle de fløje, som står for en klassisk kristendom, tilføjer han og nævner både missionsfolk, tidehverv og grundtvigianere.
Ud over Robert Strandgaard Andersen står sognepræsterne Agnete Raahauge, Elisabeth Krarup Jensen, Anders Kingo, Stefan Klit Søndergaard, og Jørgen Jørgensen bag forslaget om at opstille Jesper Bacher.

Homovielser en ”vildvej”

De er dog klar over, at seks sognepræster ikke er nok. Derfor skal mødet i Aabenraa på mandag gerne udmønte sig i, at der bliver nok stillere til, at Jesper Bacher kan opstille som bispekandidat.
Bacher har mejslet 10 teser om kirke og kristendom på sin hjemmeside. En af dem viser, at han tager klart afstand fra vielse af homoseksuelle, som han kalder ”en vildvej”.