Kristen festival ønsker et møde med Gud

Den kristne festival,SommerOase, skal danne ramme om menneskers møde med Gud.Når den kirkelige netværksorganisation DanskOase d. 14.-21. juli arrangerer SommerOase i Odder, gør de det med et ønske om at skabe et mødested mellem Gud og mennesker. – SommerOases vision er at være et sted, hvor Guds folk samles for at være sammen med Gud, forklarer konferenceleder i DanskOase, Michael Sjælland. Et sted, hvor Gud på en særlig måde vil møde og forny sit folk. Mange har igennem tiden oplevet SommerOase som et sted, hvor Gud på en særlig måde har talt til dem eller har grebet ind i deres liv. Det er mit ønske, at SommerOase må blive til fornyelse, forfriskning, heling, en ny begyndelse eller lige præcis det, folk trænger til, at Gud gør i deres liv, fortæller Michael Sjælland.

Mange måder at møde Gud på

Når DanskOase forsøger at skabe et mødested mellem Gud og mennesker, sker det ved, at man samler flere tusind mennesker til campering på en græsmark i Odder og tilbyder en uges program fyldt af formiddags- og aftenmøder for deltagere i alle aldre. Om eftermiddagen vil der være seminarer med en mangfoldighed af temaer, lige fra kristen mindfulness, at være en travl familie i hverdagen til et tilbud om at lave økologisk mad i et udekøkken. Man kan desuden få undervisning i både zumba og pilates. Sent om aftenen er der mulighed for at gå til koncerter eller at hænge ud i caféen, hvor der kan købes lækkerier.

Det mangfoldige program afspejler en tænkning om, at vi som mennesker består af både krop, sind og ånd, og det kan være forskelligt, hvordan vi bedst møder Gud, forklarer Michael Sjælland. Ud over alle de mange programpunkter er der også rig mulighed for fællesskab mellem de mange deltagere på pladsen. Selve programmet er blot ment som et tilbud, og man skal ikke forvente, at man kan nå at deltage i det hele. Man må vælge ud, hvor meget man har lyst og overskud til at deltage i og så tilrettelægge sin uge efter det.

Missions-tema

Et af nøgleordene i DanskOases vision er ”mission”. Det skinner igennem på årets udgave af SommerOase, hvor man har valgt at lade program-indholdet centrere sig om emnet mission. Pointen er, at vi som kirke aldrig må blive centreret om os selv, men at selve kirkens væsen er at være sendt til verden med et budskab om håb. Det er vi både som kirke og enkeltpersoner, afslutter Michael Sjælland.

Tid og sted:

SommerOase foregår i perioden 14.-21. juli 2012 ved Rudehøj Efterskole, Rude Havvej 11, 8300 Odder.