Mildere fængsel til Rabins morder

17 år efter at statsminister Yitzhak Rabins morder, Yigal Amir, blev idømt fængsel på livstid for sin handling, vil han blive overført fra sit isolationsfængsel til en celle med to-fire fanger, som vil blive omhyggelig udvalgt. Denne mildning af Amirs fængselstraf har vakt stort røre i Israel. Mange mener, at det er blødsødet af israelske myndigheder at lempe på hans straf, mens andre siger, at tiden er inde til at være noget tilgivende over for attentatsmanden.

Meretz-partiets generalsekretær, Dror Morag, siger, at en sådan mildning er uhyrlig og fejlagtig, og at den sender et tilgivende budskab om statsministermorderen, der aldrig har givet udtryk for anger over sin ugerning..

– Amir er en foragtelig og farlig morder, som ikke fortjener en lempelse af sin straf, siger Morag.
Amir vil kunne bruge det gensidige samspil med andre fanger til at radikalisere dem og sprede sin morderiske doktrin.

Fængselsmyndighederne har givet udtryk for, at Amir er en fare for andre fanger, og at han selv har været under potentiel trussel af medfanger.

Rabins datter, Dalia, siger, at hun ikke tror, at planen om at få Amir ud af isolationsfængsel vil blive implementeret, og at hun har kontaktet statsminister Binyamin Netanyahu om dette.

Oppositionslederen, Arbejderpartiets formand, Shelly Yacimovich, siger:

– Beslutningen giver en dårlig smag. Amir er ikke en ordinær fange, og den forbrydelse, han begik, var ikke et kriminelt mord – men et skud affyret mod demokratiets hjerte og en bestræbelse på at hindre en folkevalgt regerings diplomatiske proces.

Er anden venstreorienteret knessetmedlem siger imidlertid, at “han og hans kolleger ikke har noget
problem med at mildne situationen for Amir”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: