De store historier for de små børn

Trykkerierne spytter dem ud på stribe. De er dekoreret med prangende farver, tegneseriefigurer og minimalistiske fortællinger. Det er børnebibler i deres mangfoldighed!
De små børns bibel er udført i kraftig pap, med et fikst håndtag i ryggen, således at man kan bære den med sig. Tegningerne er meget forenklede, men de er med tydelig mimik, gestik og dynamik.

Historierne

Min yngste er en dreng på 4 år (eller snart 5, som han ville indvende). Han er ofte prøveklud, når jeg skal anmelde sådanne publikationer. Jeg læser historierne, han følger med i billederne og giver gerne en kommentar med på vejen.
Hans anke er, at der kun er en side pr historie. Der er altså 20 historier, som hver har deres ene illustration, det synes han er for lidt.
Bibelselskabets Min lille Bibel og Lohses De små børns Bibel springer begge begyndelsen over. Hvorfor er skabelsen og syndefaldet ikke med? Og Syndflods-beretningen savner i sin ultrakorte form Guds begrundelse for at sende floden – hvilken oplevelse af Gud sidder de små så tilbage med?

Forenklingens svære kunst

Jeg har i anmeldelsen af Min lille Bibel nævnt, at det er godt med nyt liv til de gode fortællinger, men det bekymrer mig, at pointerne måske nemt forsvinder i forenklingens kunst. De små børns Bibel har gode sproglige forsimplinger, men lider i lighed med andre børnebibler af indholdsmæssigt tab. De små skal stadig høre store historier!
Josua Christensen

Charlotte Thoroe:
De små børns Bibel
40 sider • 149,95 kr.
Lohse