Gud har nulstillet mine tanker

Trods kamp mod anoreksi ser Lindsay McCaul en vej frem.Lindsay McCaul er uddannet i ’Anvendt lingvistik’. Hun ønskede at være med til at oversætte Bibelen på andre sprog.

Lindsay McCaul har været på tour med Casting Crowns, lige siden hun blev gift…

Men nu et par år senere leder hun lovsange og indspiller et nyt album, samtidig med at hun er på tour med Casting Crowns. McCaul er netop blevet gift og har for nylig deltaget i et kursus om at være en familie.

Det ser ud, som om du har startet en karriere samtidig med et ægteskab. Hvordan har alle de nye begivenheder påvirket dig?
– Jeg fik muligheden for at komme på tour med Casting Crowns i foråret 2011, og da jeg blev gift i september 2011, så har jeg været på tour med Casting Crowns i hele mit ægteskab!
– Det lyder måske skørt for nogle, men Mark (hendes mand) og jeg har virkelig lært en masse om at være i en tjeneste som en familie. Jeg tror helt ærligt ikke, at vi kunne have et bedre eksempel! Hvis jeg skulle bruge et ord på, hvordan Casting Crowns lever, så er det generøsitet.
De er sådan en givende gruppe. De giver af deres tid, resourcer, visdom og deres liv med Gud. Jeg kunne fortsætte for evigt – de er den ægte vare: ydmyge, de ligner Jesus, venlige, uselviske – for at ikke glemme utrolig sjove! siger Lindsay McCaul.

På gymnasiet kæmpede du med anoreksi og bulimi. Gør det øgede offentlige fokus på dig noget ved dig i den sammenhæng?
– Det er en af de sværeste ting, som Gud har ledt mig igennem. Men fordi han lod mig vandre igennem den ”dal”, så oplevede jeg, hvor stærk og helbredende Guds berøring er.
Ved hjælp af ham, så har jeg ikke handlet på nogen spiseforstyrrelse, siden jeg var 17 år. Det betyder ikke, at jeg slet ikke kæmper med dårlige billeder af min krop – ikke mindst efter at jeg er blevet mere offentlig kendt. Over de seneste par år har Gud radikalt nulstillet mine tanker, som kun han kan, så jeg nu forstår, at jeg må tage enhver tanke til fange (2. Kor. 10,5) og kæmpe imod Satans løgne med sandhederne, som jeg finder i Bibelen.

Du har netop mistet din far til sygdom. Hvad vil du huske ham for?
– Mens min far flot kæmpede imod sin sygdom, viste min mor mig i de sidste år, hvordan man med kærlighed tjener sin mand uselvisk, indtil han ikke længere er på denne side af Himlen. Min far mindede mig om, at livet her på jorden er så kort, og at vi skal værdsætte ethvert øjeblik her, da det kun er Gud, som kender antallet af vores dage her på jorden. Min mor, jeg og familien savner min far frygteligt, så vi kan ikke vente, til vi snart ser ham igen.
Caroline Lusk/CCM