Israel og USA afholder vellykket flådemanøvre

Israel og USA har afholdt en flådemanøvre, som en talsmand for den amerikanske flåde betegner som vellykket.
Han understreger, at øvelsen har været planlagt længe og ikke er forbundet med, hvad han betegner som “verdensbegivenheder”.
Manøvren, hvis kodenavn er “Pålidelig havfrue”, var fokuseret på eftersøgnings- og redningsaktioner, ildafgivning og helikopterlanding på skibe.

– Det var en vellykket manøvre, som styrkede båndene mellem vore to flåder og øgede vores evne til at samarbejde, siger en højtstående amerikansk flådeofficer, David A. Bretz, øverstkommanderende over destroyeren “Jason Dunham”, et af de amerikanske krigsskibe der deltog i øvelsen.
Tidligere har den tyrkiske flåde deltaget i sådanne manøvrer, men har trukket sig ud af dette efter at de diplomatiske relationer med Israel brød sammen i kølvandet på Gaza-flotille-episoden i 2010.

Forskellig opfattelse
Ifølge USA’s mest højtstående militærperson, generalstabschef Martin Dempsey, har de to sider
en forskellig fortolkning af samme efterretnings-informationer om Irans atomprogram.
– Israel opfatter situationen som mere presserende, fordi et atombevæbnet Iran kunne sætte selve Israels eksistens på spil, siger han. Vi sammenligner efterretnigsmateriale og drøfter deres betydning for regionen. Vi drager forskellige konklusioner.Vi tilstår over for hinanden, at vores ure går forskelligt. Israel lever med en bekymring for dets eksistens, som vi ikke har.
Dempsey afviste, at det amerikanske militær er udsat for noget israelsk pres for at støtte en eventuel israelsk aktion.